Close sidebar
Close sidebar

Conducerea Parlamentului a hotărât adoptarea bugetului pentru 2022. Plenul se va reuni joi pentru dezbatere și vot

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au hotărât calendarul pentru dezbaterea în comisiile parlamentare și votul în în plenul reunit al Parlamentului pentru bugetul pe anul 2022.

Madalina Grigore,

Birourile reunite din Camera Deputaților și Senat au decis calendarul pentru adoptarea bugetului pe 2022. Plenul se va reuni joi pentru dezbatere și vot.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Am decis în BPR calendarul şi comisiilor şi faptul că se va desfăşura cu prezenţa fizică a parlamentarilor, având clar în regulament dreptul de înlocuire a colegilor care nu sunt. Este până mâine la ora 12.00 perioada depunerii amendamentelor şi joi încep dezbaterile, urmând să mai facem un birou permament pe data de 23 decembrie. Joi în plen dezbateri şi supunere la vot, urmând să facem timpii de dezbatere în funcţie de câte amendamente sunt”, a spus Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

Întrebat dacă PSD va avea amendamente la proiectul de buget, Marcel Ciolacu a răspuns:

„În principiu, nu există amendamente de influenţare a bugetelor din partea celor care l-au propus.

Eu mă bucur că, după mult timp, este primul an când avem buget conform legii în anul anterior anului 2022”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Greva declanșată de angajații CFR a luat sfârșit

Proiect de buget aprobat

Guvernul a aprobat luni proiectul de buget de stat pentru 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor de stat pe 2022.

Ministrul Finanţelor a precizat că are o țintă de deficit până în 2024, deficitul bugetar pe cash menținându-se că se va menține în termenele agreate de Comisia Europeană, în procedura de deficit excesiv, respectiv 5,84% din PIB.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Pensiile militarilor mai mici de 2.500 de lei vor creşte cu 10%

Bugetul pe 2022 avizat de CSAT

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a precizat faptul că proiectul de buget pentru anul 2022 aprobat luni de Guvern a primit toate avizele necesare în prealabil, inclusiv avizul din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Avizul CES a fost unul negativ, dar este unul consultativ. Consiliul Fiscal a avut o opinie în ceea ce privește proiectul, considerată pertinentă.

Administraţia Prezidenţială a spus că propunerile pentru bugetul pe 2022 din partea instituțiilor din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale au primit aviz cu acordul individual al membrilor CSAT.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, schimbări pentru programul „Prima Casă”

Taxele și impozitele în 2022

Premierul Nicolae Ciucă a spus că bugetul pe 2022 a fost construit responsabil pentru a ține cont de situațiile dificile cu care se confruntă România, la fel ca alte state.

„Mă refer la criza sanitară provocată de COVID 19, şocul preţurilor la energie, respectând, însă nevoia de consolidare bugetară, atât de importantă pentru creşterea sustenabilă şi sănătoasă a economiei. În acest context, am reuşit în bugetul pentru anul viitor să menţinem o serie de pârghii care păstrează atractivitatea investitorilor pentru economia românească, dar şi să pregătim investiţii majore finanţate din fonduri naţionale şi europene”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă. 

Citeste si: Școlile ar putea să se închidă în ianuarie, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI