Astăzi, la Cairo, în capitala Egiptului va avea loc un Summit, o conferință de pace. În cadrul acestei conferințe vor participa liderii a 12 state din întreaga lume. Însă, mai marii lideri, care sunt considerați pioni principali în războiul dintre Israel și Hamas, nu vor fi prezenți. Din acest motiv, se ridică întrebarea dacă acest Summit va putea să înceteze războiul care a cuprins Orientul Mijlociu.

Află ce lideri vor fi prezenți la conferință, dar și cine va lipsi de la masa Summit-ului, în articolul de mai jos.

Conferință de pace la Egipt. Cine va participa?

Summit-ul de pace, organizat la Cairo, a început. La conferința de pace desfășurată pentru găsirea unor modalități prin care războiul dintre Israel și Hamas să se încheie, sunt așteptați să participe lideri din 19 state.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi este organizatorul Summit-ului de pace de la Cairo. Președintele Egiptului organizează conferința cu speranța opririi violenței asupra oamenilor nevinovați care suferă din cauza atacurilor din războiul din Orientul Mijlociu.

Citește și: Familie distrusă de teroriștii Hamas într-o ambuscadă înfiorătoare: ”Este un holocaust pe care nimeni în Israel nu se aștepta să îl vedem”

Criză umanitară Gaza

Criză umanitară Gaza

[Sursa foto: Profimedia]

La masa păcii se pare că sunt așteptați, potrivit news.ro, următoarele oficialități din întreaga lume: preşedintele palestinian Mahmoud Abbas; regele iordanian Abdullah; regele Bahreinului, Hamad bin Isa Al Khalifa, Emirul Qatarului; şeicul Tamim bin Hamad al-Thani; prinţul moştenitor kuweitian, şeicul Meshal al-Ahmad al-Sabah; prim-ministrul italian Giorgia Meloni; prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez; prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis; preşedintele cipriot Nikos Christodoulides; preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa; ministrul german de

externe Annalena Baerbock; ministrul francez de externe Catherine Colonna; ministrul japonez de externe Yoko Kamikaws; secretarul de stat britanic pentru afaceri externe James Cleverly; ministrul norvegian de externe Espen Barth Eide; ministrul adjunct de externe al Rusiei, Mihail Bogdanov; trimisul Chinei pentru probleme din Orientul Mijlociu, Zhai Jun; secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres; preşedintele Consiliului European, Charles Michel; șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell.

Cine va lipsi de la Conferința de pace?

Primul care a confirmat că nu va participa este liderul din Liban. Conducătorul minorității druze din liban, Walid Jumblatt, a declarat că va absenta, având ca motiv neparticiparea adevăratelor persoane care sunt implicate și conduc, de fapt, războiul din Israel.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Ei nu au nicio influenţă. Cei trei jucători sunt Israelul, Iranul şi America", a declarat conducătorul libanez, potrivit unei relatări POLITICO, citate de news.ro.

Citește și: VIDEO- Ruby, experiența războiului în Israel. „Ne-a fost frică să mai părăsim hotelul, eram protejați pentru că acolo avem buncăr.”

Război Israel și Hamas

Război Israel și Hamas

[Sursa foto: Profimedia]

O altă personalitate politică importantă care va lipsi de la Summit este Ursula von der Leyer, președinta Comisiei Europene.

Criza umanitară din Gaza. Motivul Summit-ului.

În urmă cu 15 zile, o grupare teroristă din Palestina a atacat Israelul. Conflictul armat continuă, iar liderii din întreaga lume încearcă să conducă la închiderea conflictului.

În timp ce oficialitățile luptă la realizarea unui plan pentru a ajuta victimele războiului, Israelul amenință că va ataca gruparea teroristă ca replică a atacului de pe 7 octombrie, în urma căruia 1.400

de israelieni și-ar fi pierdut viața.

Bilanțul morților din Palestina, până acum, se ridică la 4.100 de persoane. Asta a condus la o criză umanitare care crește accelerat în Gaza.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Sperăm că se poate găsi o cale de ieşire pentru toată lumea, altfel vom vedea cu toţii iadul", a declarat Rifi, un politician din nordul Libanului, cu privire la scopul Summit-ului.

Liderii din Occident se pare că se află în contradictoriu cu liderii arabi. În timp ce liderii din Occident susțin contraofensiva Israelului împotriva Hamas, menționând că Israelul are dreptul internațional de a riposta armat contra Palestinei, având ca scop distrugerea Hamas, liderii arabi susțin că Israelul exagerează în represaliile de apărare.

"Israelul depășește limitele autoapărării și reprezintă o pedeapsă colectivă", a continuat Rifi.

Liderii arabi consideră că singura rezolvare a conflictului este ca Occidentul să ajute la transformarea Palestinei într-un stat independent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si