Fridman, care are o  avere  netă de 10,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, a fost sancţionat de Uniunea Europeană pe 28 februarie şi de Regatul Unit pe 15 martie.

Confesiunile unui miliardar rus, după ce Vestul i-a zdrobit averea

El a descris sancţiunile UE ca fiind ”nefondate şi inechitabile” la acea vreme şi a spus că le va contesta, potrivit Reuters.

De când a început invazia Ucrainei, averea lui Fridman a scăzut cu 4 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg, potrivit Insider.

Citeste si: Secretarul general NATO: Înțeleg frustrarea președintelui Zelenskyi dar războiul nu trebuie să depășească granițele Ucrainei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”În ultima perioadă, nu mai ştiu cum să trăiesc. Nu ştiu. Chiar nu ştiu" a spus Fridman pentru Bloomberg. 

Fridman, cofondator al unei firmei de investiţii londoneze şi fost membru al consiliului de administraţie al unei companii bancare ruse, a declarat pentru Bloomberg că sancţiunile au însemnat, practic, îngheţarea ultimului său card bancar funcţional din Regatul Unit.

Oligarhul are o relație bună cu occidentul

Locuind în Marea Britanie, Fridman beneficiază de o alocaţie de 2.500 de lire sterline (3.300 de dolari) pe lună. Pentru a cheltui din bani, oligarhul trebuie să solicite o licenţă specială pe care guvernul britanic o va evalua îndeaproape.

Citeste si: Nicolae Ciucă: ”141 de state au votat pentru rezoluția de condamnare a agresiunii ruse și doar 5 au votat împotrivă!”

”Problemele mele pălesc în comparaţie cu problemele lor”, a spus Fridman pentru Bloomberg, referindu-se la ucrainenii prinşi în conflict.

Oligarhul rus susţine că are o relaţie bună cu Occidentul din cauza călătoriilor sale la Washington şi a unui program de burse al companiei bancare pe care l-a înfiinţat pentru cetăţenii americani, britanici şi germani în 2004.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si