Fridman, care are o avere netă de 10,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, a fost sancţionat de Uniunea Europeană pe 28 februarie şi de Regatul Unit pe 15 martie.
Confesiunile unui miliardar rus, după ce Vestul i-a zdrobit averea
El a descris sancţiunile UE ca fiind ”nefondate şi inechitabile” la acea vreme şi a spus că le va contesta, potrivit Reuters.
De când a început invazia Ucrainei, averea lui Fridman a scăzut cu 4 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg, potrivit Insider.
Citeste si: Secretarul general NATO: Înțeleg frustrarea președintelui Zelenskyi dar războiul nu trebuie să depășească granițele Ucrainei
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
”În ultima perioadă, nu mai ştiu cum să trăiesc. Nu ştiu. Chiar nu ştiu" a spus Fridman pentru Bloomberg.
Fridman, cofondator al unei firmei de investiţii londoneze şi fost membru al consiliului de administraţie al unei companii bancare ruse, a declarat pentru Bloomberg că sancţiunile au însemnat, practic, îngheţarea ultimului său card bancar funcţional din Regatul Unit.
Oligarhul are o relație bună cu occidentul
Locuind în Marea Britanie, Fridman beneficiază de o alocaţie de 2.500 de lire sterline (3.300 de dolari) pe lună. Pentru a cheltui din bani, oligarhul trebuie să solicite o licenţă specială pe care guvernul britanic o va evalua îndeaproape.
Citeste si: Nicolae Ciucă: ”141 de state au votat pentru rezoluția de condamnare a agresiunii ruse și doar 5 au votat împotrivă!”
”Problemele mele pălesc în comparaţie cu problemele lor”, a spus Fridman pentru Bloomberg, referindu-se la ucrainenii prinşi în conflict.
Oligarhul rus susţine că are o relaţie bună cu Occidentul din cauza călătoriilor sale la Washington şi a unui program de burse al companiei bancare pe care l-a înfiinţat pentru cetăţenii americani, britanici şi germani în 2004.