DNA a transmis, vineri, că a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Dan Dumitrescu, la data faptelor consilier la cabinetul unui secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, la momentul punerii sub acuzare secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene, în sarcina căruia s-a reținut comiterea unei infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (patru acte materiale.

De asemenea, procurorii anticorupție au sesizat instanța cu un rechizitoriu privind un om de afaceri, cercetat pentru trei infracțiuni de trafic de influenţă.

Citește și: Un român căutat în Danemarca pentru trei infracțiuni a fost găsit în Franța

“În perioada februarie – august 2016, inculpatul Dumitrescu Dan, în calitate de consilier în cadrul Ministerului Sănătății ce avea ca atribuție principală „Coordonare Unitatea de Implementare Proiecte Europene, Relația cu Parlamentul”, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) foloase necuvenite (sume de bani şi alte servicii, printre care şi încadrarea soției pe un post de psiholog într-un proiect finanțat din fonduri nerambursabile) şi ar fi primit de la acesta, direct sau prin intermediar, suma totală de 67.000 lei”, a transmis DNA.

Ce au anunțat autoritățile

Procurorii au menționat că Dan Dumitrescu a promis martorului respectiv că va interveni în cadrul unei agenții naționale şi în mai multe ministere, în vederea accesării, aprobării şi derulării în condiții avantajoase a unor proiecte finanțate din fonduri europene pentru o asociație deţinută de martor, precum şi a deblocării unor sume de bani pentru proiecte aflate în derulare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Un bărbat din Constanța a fost reținut după ce a lovit un polițist

DNA a mai precizat că omul de afaceri trimis în judecată, în perioada august 2015 – ianuarie 2016, i-ar fi propus aceluiaşi martor să participe la mai multe licitații organizate de societatea sa în vederea obținerii unor fonduri europene, pe care l-ar fi asigurat că le va şi câștiga, “ în virtutea unei pretinse influenţe pe care primul susţinea că o are asupra unor funcționari publici din mai multe ministere. În schimbul câștigării licitațiilor, inculpatul i-ar fi pretins martorului remiterea unor sume de bani cuprinse între 34.000 euro şi 300.000 lei”, a mai afirmat DNA.

Sursa citată a menționat că două dintre licitații au fost anulate, iar în cazul celei de-a treia, câștigată de firma martorului, după executarea contractului şi încasarea fondurilor europene, martorul a refuzat să-i remită inculpatului suma de 300.000 lei pretinsă anterior.

Citește și: Un român a fost reţinut după ce a trimis cinci femei să se prostitueze în ţări europene

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

“Cu referire la acordul de recunoaștere a vinovăţiei încheiat cu inculpatul Dumitrescu Dan, în prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, a mai transmis DNA.
Procurorii DNA au sesizat Tribunalul Bucureşti atât în privinţa acordului de recunoaştere, cât şi pentru rechizitoriul privindu-l pe omul de afaceri.

Citește și: Elena Udrea a răbufnit în închisoare, după ce a aflat că România nu a intrat în Schengen: „Să mai fie și niște bărbați adevărați, nu rujați și cu fuste”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si