Procurorii urmeaza sa stabilească, la finele anchetei, cine e de vina pentru acest tragic incident. Pana atunci, Catalin Iapa, unul dintre consilierii personali ai primarului Nicolae Robu, s-a gandit ca ar fi cazul sa-si prezinte concluziile personale. Consilierul primarului sustine ca el a gasit adevarata cauza a prabusirii panoului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Poarta a cazut din cauza impactului cu acoperisul cladirii albe din stanga care a fost luat de vant, nu din cauza strict a vantului! (…) In filmare se vede cum se desprinde o bucata din acoperisul cladirii albe din stanga, cu 10 secunde inainte de prabusire, bucata care zboara peste drum fara sa atinga poarta, iar mai apoi se desprinde o a doua bucata de acoperis, se vede cum se desprinde şi cum zboara, care loveste piciorul stang al portii, in partea de sus. Dupa impact se vede cum poarta incepe sa pice, intai pica piciorul stang, care e lovit, dupa care pica si piciorul drept, tras dupa el de greutatea portii. Concluzia mea personala, dupa ce am vazut filmarea, e ca poarta nu a cazut din cauza vantului, care era foarte puternic, ci din cauza impactului cu acoperisul cladirii”, sustine Catalin Iapa.

Parerea exprimata public a consilierului i-a deranjat pe multi timisoreni care considera ca primaria incearca sa sa gaseasca alt vinovat pentru tragedia in care a muit un tanar. 

Consilierul personal al lui Robu a mai fost implicat intr-un scandal in primavara, cand presa locala a scris ca angajatul primariei se afla pe lista tinerilor care au obtinut teren gratis.
Potrivit listei publicate pe site-ul primariei in luna martie, Catalin Iapa se afla pe locul 124, fiind astfel unul dintre beneficiarii terenurilor date de Primaria Timisoara. Parcelele oferite de Primarie sunt de circa 300 mp si sunt destinate construirii de locuinte proprietate personala.

Conform declaratiei de avere depusa in iunie, Catalin Iapa nu este casatorit si nici nu are vreo proprietate imobiliara. Insa a avut venituri din mai multe surse- cea mai importanta suma a venit din organizarea evenimentelor, respectiv “gestiune sali spectacole”, adica 107.075 lei (adica peste 23.000 de euro).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si