"Recomandăm eliminarea oricărei forme de intervenţie în piaţă prin stabilirea de onorarii minime pentru serviciile oferite de avocaţi, una dintre cele mai severe modalităţi de restricţionare a concurenţei şi care ar reprezenta un regres în ceea ce priveşte modul de reglementare şi de exercitare a profesiei de avocat în România", susţine Consiliul Concurenţei în scrisoarea adresată Parlamentului, care prin decizia Biroului Permanent a ajuns, luni, în atenţia Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.



În punctul de vedere prezentat Legislativului, Consiliul Concurenţei a criticat prevederile privind introducerea onorariilor minime pentru serviciile oferite de avocaţi.

"Trebuie precizat faptul că o astfel de intervenţie în piaţă a organizaţiei profesionale a avocaţilor a existat şi în trecut, aceasta fiind eliminată din lege în anul 2004, în urma demersurilor autorităţii de concurenţă. Efectele nocive în piaţă s-au păstrat însă mult timp după aceea, mulţi avocaţi raportându-se, în continuare, la onorariile din lista abrogată", susţine preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, citat de Mediafax.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si