„Reprezentanţii elevilor susţin menţinerea şcolilor deschise pentru cât mai multă vreme, în condiţii de siguranţă şi protecţie sanitară. De aceea, este absolut necesar ca, în cazul în care ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii va fi modificat în sensul eliminării pragului de 6 infectări la mia de locuitori, autorităţile centrale şi locale să asigure un set de măsuri de protecţie pentru elevi şi profesori”, au comunicat, joi, reprezentanții elevilor. 

Citeste si: Scenariu propus în Guvern: școlile fără cazuri COVID rămân deschise și peste rata de 6 la mie

Aceștia au mărturisit că ar trebui să fie prevăzut legal ca școlile să rămână deschise în format fizic până în clipa carantinării localităților, având în vedere că într-o astfel de situație riscul de răspândire al virusului este unul ridicat. 

Citeste si: Medicul Octavian Jurma nu își mai trimite copiii la școală: ”Probabilitatea de infectare a cel puțin unui copil din clasă este de 100%”

Ce au declarat elevii

„De asemenea, solicităm ca Ministerul Sănătăţii să clarifice situaţia testelor non-invazive şi dacă acestea vor putea fi utilizate în unităţile de învăţământ, având în vedere că, în urmă cu un an, experţii în epidemiologie declarau că acestea nu sunt teste omologate, ci trebuie dublate de teste antigen sau RT-PCR”, au spus elevii.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, elevii cer asigurarea tuturor materialelor sanitare necesare, dar și efectuarea de controale periodice ale direcțiile de sănătate publice și ale corpurilor de control din instituțiile prefecturilor prin care să se evalueze sau sancționeze, după caz, respectarea normelor impuse de lege. 

Citeste si: Zile libere plătite pentru părinții care își supraveghează copiii în școala online

Măsuri

Elevii cer autorităților impunerea de măsuri în instituțiile de învățământ și asigurarea elementelor necesare de protecție.

[Sursa foto: Google]

Rămân școlile deschise

„Auzim tot mai des că şcoala trebuie să se deschidă prima şi să se închidă ultima. Cu siguranţă că toţi ne dorim să ne întoarcem la normalitatea de acum doi ani, însă autorităţile au datoria de a crea un spaţiu propice desfăşurării cursurilor, un spaţiu în care sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Avem nevoie de predictibilitate şi măsuri concrete pentru o educaţie de calitate în vreme de pandemie.”, a spus Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.  

Citeste si: Calendar Evaluare Naţională 2022

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Miercuri, specialiștii au decis ca școlile să rămână deschise indiferent de rata de infectare, urmând ca deciziile de închidere să vină în momentul în care există cazuri confirmate pozitiv într-o clasă sau în școală.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si