Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a constatat, pe baza analizei probelor depuse la dosar, ca autorul filmului nu a respectat regulile de etica ale testarii ce tin de corectitudinea dovezilor.

"Prin publicarea filmului testarii, s-a generat in societate o instigare la ura pe criteriul apartenentei etnice, savarsita prin raspandirea unor informatii incomplete sau false. in speta, nu se intrunesc elementele constitutive ale faptei de discriminare directa, nu exista un tratament diferentiat si un raport de cauzalitate intre criteriul invocat si fapta", arata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, intr-un comunicat de presa citat de Mediafax.


Prin urmare, Colegiul director a decis ca fapta prezentata in filmulet nu intruneste elementele constitutive ale discriminarii directe, lipseste tratamentul diferentiat si nu exista un raport de cauzalitate intre criteriul invocat si fapta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Totodata, CNCD condamna public orice comportament de incitare la ura pe criteriul apartenentei etnice, "savarsita prin raspandirea de informatii incomplete sau false, prin exploatarea prejudecatilor din societatea din Romania, avand ca scop sau efect tensionarea relatiilor interetnice".

In plus, Consiliul recomanda partii reclamate si tuturor agentilor economici sa adopte masuri pentru a asigura cunoasterea limbii oficiale a statului la un nivel rezonabil de catre angajatii care au in fisa postului sarcini ce tin de deservirea clientilor.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat, vineri, in urma aparitiei pe retelele de socializare a unui filmulet postat de un barbat care sustine ca a fost refuzat de o vanzatoare la Odorheiu Secuiesc, pentru ca nu vorbea limba maghiara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si