Consiliul Politic Național al PNL a aprobat, duminică, într-o ședință online, alianța electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare și fuziunea cu ALDE. 

PNL a anunțat în cursul serii de duminică, după ședința Consiliului Politic Național, că s-au luat mai multe decizii.

PNL a aprobat alianța electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare și fuziunea cu ALDE

A fost aprobat protocolul de fuziune PNL cu ALDE pentru care au fost acordate un număr de 876 de voturi „pentru”.

PNL a aprobat alianța electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare din această vară, pentru care au fost obținute mai puține voturi decât cele pentru fuziunea cu ALDE: 838 de voturi „pentru”.

Citește și: VIDEO-Alianța PSD-PNL și-a desemnat echipa! Care sunt surprizele anunțate în acest caz

Partidul Național Liberal l-a numit pe Vlad Nistor membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreședinte. Pentru această decizie eu fost acordate 876 de voturi „pentru”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare şi trebuie să avem încredere în forţele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat Nicolae Ciucă în ședința referitoare la constituirea fuziunii cu ALDE.

pnl ciuca

PSD și PNL vor candida pe liste comune la alegerile europene.

[Sursa foto: Facebook / PNL]

Ședința PNL a avut loc online, duminică.

Alegerile europarlamentare și cele locale au loc în aceeași zi

Calendarul electoral pentru anul 2024 a fost aprobat, iar alegerile europarlamentare urmează să aibă loc în aceeași zi, pe data de 9 iunie 2024. Totodată, PSD și PNL vor candida pe liste comune la alegerile europene.

În plus, Parlamentul European lansează mai multe instrumente digitale înainte de alegerile europarlamentare pentru a comunica eficient cu votanții, dar și pentru a pune la dispoziția presei mai multe informații despre scrutin.

Citește și: VIDEO- Coaliția a făcut front comun pentru alegeri. Cine ar putea fi candidatul pentru Primăria Capitalei?

Serviciul de Presă al Parlamentului Europeană lansează, așadar, cele două instrumente care vor fi destul de simplu de accesat, prin intermediul unor coduri QR. Unul dintre acestea ne duce pe site-ul special pentru alegerile europarlamentare( elections.europa.eu), iar cel de-al doilea este kitul pentru presă cu informații folositoare pentru alegerile europene și parlamentul european.

Site-ul special pentru alegerile europene va avea un buton special prin care alegătorii vor fi anunțați când trebuie să meargă la alegerile europarlamentare, prin intermediul unui e-mail.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si