Joi, 25 mai 2023, la primele ore ale dimineții, cei care au vrut să acceseze site-ul Consiliului Județean Constanța au avut parte de o surpriză. Utilizatorilor le-a fost practic imposibil să facă acest lucru pentru că pagină fusese spartă de hackeri.

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au confirmat că în urma atacurilor constante din ultima perioadă, site-ul instituției lor a fost compromis. În prezent, o echipă de experți IT se ocupă de investigarea incidentului pentru a identifica sursa sau cauza exactă a breșei de securitate care a dus la această situație neplăcută.

Citește și: Mentorii din "Balena albastră" își vânează victimele care au "ratat" sinuciderea. Ce a pățit puștiul de 10 ani care s-a aruncat de la etajul 6

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Specialiștii IT depun eforturi pentru a remedia problemele și pentru a implementa măsuri de securitate mai puternice în vederea prevenirii unor eventuale atacuri viitoare. Se pare că hackerii au dezvoltat o tendință de a viza site-urile instituțiilor publice din România, iar acest incident nu este singular.

Nu este prima oară când un Consiliu Județean este atacat cibernetic

Cu doi ani în urmă, Consiliul Județean Cluj a fost și el ținta unui astfel de atac cibernetic, în care hackerii au cerut o răscumpărare de 100 de dolari în Bitcoin.

Aceștia au amenințat că vor face publice baza de date și fișierele site-ului, care fuseseră anterior criptate.

Citește și: Atenție mare la mail-urile primite în această perioadă. Atac cibernetic de proporții

Anul acesta, la începutul lunii, site-ul Ministerului Educației a căzut pradă unui atac cibernetic în care hackerii au reușit să penetreze sistemul de securitate. Cu ocazia acestui incident, aceștia au lăsat și un mesaj critic la adresa sistemului de învățământ.

De asemenea, pagina web a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău a suferit aceeași soartă într-un alt incident. Hackerii au reușit să spargă sistemul de securitate al paginii, punând în evidență vulnerabilitățile existente.

Citește și: Atac cibernetic asupra site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si