Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, prin intermediul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică oferă în această perioadă şedinţe de consiliere psihopedagogică copiilor şi părinţilor care au avut de suferit în urma incendiului din Constanța. Programările se pot face la sediul CJRAE.

Citeste si: Tânărul de 15 ani, acuzat de incendiul de la blocul din Constanța, a fost arestat preventiv

Pe Facebook a fost creată o postare despre traumele trăite de copii

Pe grupul de suport pentru oamenii afectaţi de incendiul respectiv, creat pe Facebook, a apărut, miercuri, o postare despre traumele trăite de copiii respectivi.  

“Această postare este despre copii şi faţa neştiută a dezastrului prin care trec familiile greu încercate. Adevărul din viaţa copiilor treziţi în miez de noapte şi scoşi pe braţe din pătuţurile calde, ce au văzut şi simţit groaza focului cu inimioarele lor inocente şi nedeprinse a trăi emoţii de groază şi panică.''

Citeste si: Incendiu într-un imobil din Ploiești. Șase persoane s-au auto-evacuat

,,Blocul meu a murit!''

O fetiţă de grădiniţă a spus unei colege: "Blocul meu a murit!" Un alt caz este un băiețel care adoarme doar la orele dimineţii, după mult plâns şi disperare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Apelaţi cu încredere la specialişti, nu luptaţi singuri”, a fost îndemnul scris de o persoană în postarea respectivă.

Adolescentul acuzat că a provocat incendiul este arestat preventiv

Tânărul a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

Adolescentul de 15 ani a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, dar instanţa a respins solicitarea şi a hotărât arestarea sa la domiciliu.

Procurorii au contestat decizia la Tribunalul Constanţa, care a decis arestarea sa preventivă  pentru 30 de zile.

Citeste si: Incendiu într-o curte din Galați. Focul a pornit de la artificii

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si