Constantin Udrea, despre efectele unei condamnări a lui Putin pentru crime de război
Ziua de 16 martie 2022 va rămâne una istorică, având în vedere decizia Curții Constituționale de la Haga (CIJ) prin care s-a decis ca Rusia să înceteze războiul.
Constantin Udrea vorbește despre efectele pe care le-ar putea avea o condamnare a lui Putin, dacă ar fi găsit că este responsabil de crimă de război.
Citeste si: Curtea de la Haga ordonă Rusiei să oprească operațiunea militară din Ucraina. Reacția lui Zelenski
” Federația Rusiei trebuie să suspende imediat operațiunile militare pe care le-a început în 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”,
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
O altă decizie istorică vine din Statele Unite ale Americii, unde Senatul SUA a votat în unanimitate condamnarea lui Vladimit Putin drept criminal de război. Republicanii și democrații au cerut Curții de la Haga să îl cerceteze pe Putin.
“În mod practic, această hotărâre – dacă va fi luată după ce va fi gata ancheta și procesul – nu ar putea fi pusă în executare în Rusia, deoarece niciun organism de executare a hotărârii nu și-ar permite să intre pe teritoriul lui Putin și să-l aresteze, să execute hotărârea. Ea este viabilă doar dacă aceste organisme de executare l-ar surprinde în afara spațiului controlat de Rusia.
Așadar, Vladimir Putin, odată ce ar fi condamnat pentru crime de război, ar putea fi executat oriunde, oricând dacă ar ieși din Rusia. Drept urmare, el nu ar mai putea participa la nicio reuniune, întâlnire au activitate internațională pe alte spații decât cele controlate de Rusia. S-ar putea deplasa doar în state care nu recunosc autoritatea hotărârilor Curții Penale Internaționale de la Haga”, a subliniat colonelul magistrat Constantin Udrea.
Citeste si: Rușii au fost filmați cum fură găini din Ucraina. Au pătruns în curți și le-au băgat în saci