Judecătorii sunt chemaţi tot mai des să se pronunţe asupra modului în care se construieşte, mai ales în marile oraşe din ţară. În Capitală, de pildă, locuitorii unui bloc susţîn că sunt lăsăţi fără lumina naturală din cauza unei construcţii ridicate mult prea aproape de ferestrele lor.

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În dreptul acestui bloc este ridicată o nouă construcţie. Autorizaţia a fost emisă pentru un imobil cu subsol, parter, 2 eteje şi un pod. O înălţime prea mare, cred cei care locuiesc în zona.

Cine se găseşte într-o situaţie asemănătoare trebuie să ştie că legea cere cel puţin 60 de centimetri distanţă între o construcţie şi linia care separă proprietăţile. Şi nu este singură condiţie.

Toate aceste reguli sunt completate de... dreptul la soare. Cel puţin o ora şi jumătate pe zi locuinţa trebuie să primească lumina naturală. Dacă o clădire nu respectă normele legale, instanţa este cea care poate decide încetarea lucrărilor şi, eventual, demolarea construcţiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si