Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi, 16 octombrie, acţiunea în anulare formulată de juriştii CNAIR, obligând antreprenorul Salini Impregilo S.p.A să restituie companiei de stat suma de 83,15 milioane lei pentru problemele apărute la Lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, a anunţat joi Compania de Drumuri.

”Precizăm că  în data de 23 martie 2017 Curtea Internaţională de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ- ICC Paris a pronunţat o sentinţă parţială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82

lei Antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu (km 43+855- km 65+965)”, arată CNAIR într-un comunicat.

În urma acestei sentinţe, în data de 8 mai 2017, la CNAIR a fost înregistrată o adresă de înfiinţare a popririi bancare emisă în data de 5 mai 2017 de către un Birou de Executare Judecătoresc.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Considerând că arbitrul s-a pronunţat formal asupra deciziilor CAD cu privire la aspecte de jurisdicţie, fiind prima fază de judecată a litigiului arbitral, fără să motiveze în fapt care au fost argumentele ce au dus la admiterea sumelor dispuse prin deciziile CAD, CNAIR, prin Direcţia Juridică, a depus în data de 10 mai 2017 la Judecatoria Sectorului 1 Bucureşti o contestaţie la executare prin care cerea anularea tuturor actelor de executare efectuate în acest dosar.

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie a fost deschis circulaţiei în anul 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Un an mai târziu au apărut probleme care au necesitat demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri. Atunci, contractul cu Salini Impregilo a fost reziliat, fiind reţinută garanţia de aproximativ 60 milioane lei.

În toamna anului trecut, pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie, sensul dinspre Sibiu au apărut iar fisuri, crăpături şi denivelări pe o lungime de 70 de metri.

Compania de Drumuri a instituit atunci restricţii de circulaţie, în contextul în care echipa de specialişti a constatat că sunt afectate banda de urgenţă şi banda întâi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si