25.05.2023

Construire terminal multimodal cu platformă multimodală în zona de dezvoltare D pe MOL II-S Port Constanța Sud

Constanta South Container Terminal SRL, în calitate de beneficiar, și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport au semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Construire Terminal multimodal cu platformă portuară, anexe tehnice, împrejmuire, rețele edilitare exterioare, branșamente la rețele edilitare și organizare șantier în zona de dezvoltare D pe MOL II-S Port Constanța Sud”, cod SMIS 154978.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de depozitare și manipulare a bunurilor și mărfurilor din zona de dezvoltare D a terminalului Constanta South Container Terminal SRL prin realizarea unei platforme portuare cu o suprafață totală de aproximativ 119.000 mp și a facilităților adiacente.

Prin lucrările ce vor fi realizate în cadrul proiectului se vor obține următoarele rezultate:

  • ⮚ Platformă depozitare;
  • ⮚ Platformă manevrare și zonă de așteptare încărcare autocamioane;
  • ⮚ Spații verzi;
  • ⮚ Împrejmuire spațiu platformă;
  • ⮚ Cabină poartă;
  • ⮚ Facilități pentru stingerea incendiilor- hidranți exteriori;
  • ⮚ Instalații de alimentare cu apă menajeră rece;
  • ⮚ Rețele de alimentare cu energie electrică și iluminat;
  • ⮚ Canalizare Pluvială;
  • ⮚ Sistem supraveghere prin televiziune cu circuit închis.

Valoarea totală a proiectului este de 263.044.529,12 lei din care cofinanțare UE în valoare de 155.699.308,56 lei (83,3% din valoarea totală eligibilă aprobată), cofinanțare din bugetul de stat în valoare de 27.476.348,58 lei (14,7% din valoarea totală eligibilă aprobată) și cofinanțare eligibilă a beneficiarului în valoare de 3.738.278,71 lei (2% din valoarea eligibilă aprobată).

Perioada de implementare a proiectului este între data de 19.08.2021 și data de 31.12.2023.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Pentru mai multe informații privind proiectul, vă rugăm să contactați:

Constanta South Container Terminal SRL- Municipiul Constanța, județul Constanța, România, Clădire Administrativă MOL II-S Port Sud, cod poștal 900900.

E-mail: [email protected]  ; Telefon: 0241.700.100


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si