Peste 2 miliarde de euro ar putea costa metroul din Cluj-Napoca, potrivit studiului de fezabilitate pe care consilierii urmează să îl voteze astăzi. În proiectul de prefezabilitate de anul trecut, era estimat un cost de aproape un miliard de euro, dar dupa realizarea studiului de fezabilitate, costul s-a dublat. Aspectele financiare sunt dublate în contextul impactului social economic.

Citeste si: Cel puțin încă trei stații noi de metrou vor fi construite pe magistrala M2

Care ar putea fi traseul

Realizatorii studiului au stabilit că cea mai bună variantă ar fi: Floreşti- Piaţa Unirii- Piaţa Mărăşti- Bulevardul Muncii /Europa unită/Depou Sopor. Linia de metrou ar putea avea 19 stații subterane și un depou suprateran, având o capacitate de transport nominală maximă la interval de 90 de secunde de 15.200/21.600 de pasageri pe oră şi sens 40 de trenuri pe oră şi sens. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Grav incident la metrou

Durata realizării proiectului

Durata investiției este aproximată la 10 ani-128 de luni. Proiectarea preliminară durează 18 luni, iar apoi urmează  licitațiile, 14 luni, iar execuția lucrării, inclusiv achiziționarea materialelor ar putea dura 96 de luni.

Finanțarea proiectului este suportată din bugetele locale ale municipiului Cluj-Napoca şi ale Floreştiului, respectiv din PNRR, Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Transporturi şi fonduri de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. 

Citeste si: VIDEO| Tentativă de sinucidere la staţia de metrou Piaţa Unirii 1. Circulația trenurilor, afectată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si