Contestaţii BAC 2022 toamnă. Primele rezultate de la BAC 2022 sesiunea de toamnă au fost publicate azi, 31 august, pe platforma  http://bacalaureat.edu.ro.

Iată cum poți depune contestație în cazul în care nu ești mulțumit de notele obținute la BAC 2022, sesiunea august-septembrie!

Când se depun contestațiile la BAC 2022 sesiunea de toamnă?

Contestațiile pot fi depuse azi, pe 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Astfel, candidații vor trebui să completeze, să semneze și să depună/transmită electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Însă, pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.”, arată art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021. 

Citeste si: VIDEO- Sorin Cîmpeanu, noi modificări în ceea ce privește desfășurarea anului școlar 2022-2023. Elevii nu vor mai fi notați la aceste materii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Contestaţii BAC 2022 toamnă: Când se depun cererile?

Contestaţii BAC 2022 toamnă: Când se depun cererile?

Dacă diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

Când vor fi afișate rezultatele finale de la BAC 2022, sesiunea august-septembrie?

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1- 2 septembrie) vor fi publicate în data de 3 septembrie.

Conform metodologiei, media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Astfel, candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Din totalul persoanelor înscrise la sesiunea de toamnă din cadrul examenului de Bacalaureat 2022, aproape două treimi provin din promoţia acestui an (22.586 candidați), iar 12.237 candidați provin din promoţiile anterioare, potrivit informațiilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene.

Citeste si: Alimente pentru elevi: Ministerul Educației a aprobat lista școlilor care vor beneficia de suport alimentar

Dintre cei care susțin în această sesiune pentru prima oară examenul național de Bacalaureat, aproape 93% provin din promoția curentă (5.842 candidați, față de 446 candidați din promoțiile anterioare).

Calendar Bacalaureat- Sesiunea de toamnă 2022

  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Contestaţii BAC 2022 toamnă: Când se depun cererile?

Contestaţii BAC 2022 toamnă: Când se depun cererile?

Cele trei condiții pentru a promova examenul de BAC 2022

- Să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

- Să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. 

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2022 toamnă: S-au publicat notele pentru sesiunea august- septembrie 2022!

Potrivit Ministerului Educației, nota minimă de promovare pe care trebuie să o obțină un candidat la BAC 2022 sesiune de toamnă pentru fiecare probă este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obținută pentru a încheia examenul cu succes este cel puțin 6 (șase).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si