Contestaţii BAC 2022 toamnă: Când se depun cererile?
Contestaţii BAC 2022 toamnă. Iată cum se depun contestațiile la examenul de Bacalureat 2022, sesiunea august-septembrie!
Contestaţii BAC 2022 toamnă. Primele rezultate de la BAC 2022 sesiunea de toamnă au fost publicate azi, 31 august, pe platforma http://bacalaureat.edu.ro.
Iată cum poți depune contestație în cazul în care nu ești mulțumit de notele obținute la BAC 2022, sesiunea august-septembrie!
Contestațiile pot fi depuse azi, pe 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.
Astfel, candidații vor trebui să completeze, să semneze și să depună/transmită electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Însă, pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.”, arată art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Dacă diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1- 2 septembrie) vor fi publicate în data de 3 septembrie.
Conform metodologiei, media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Astfel, candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Din totalul persoanelor înscrise la sesiunea de toamnă din cadrul examenului de Bacalaureat 2022, aproape două treimi provin din promoţia acestui an (22.586 candidați), iar 12.237 candidați provin din promoţiile anterioare, potrivit informațiilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene.
Citeste si: Alimente pentru elevi: Ministerul Educației a aprobat lista școlilor care vor beneficia de suport alimentar
Dintre cei care susțin în această sesiune pentru prima oară examenul național de Bacalaureat, aproape 93% provin din promoția curentă (5.842 candidați, față de 446 candidați din promoțiile anterioare).
- Să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- Să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro
- Să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire.
Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2022 toamnă: S-au publicat notele pentru sesiunea august- septembrie 2022!
Potrivit Ministerului Educației, nota minimă de promovare pe care trebuie să o obțină un candidat la BAC 2022 sesiune de toamnă pentru fiecare probă este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obținută pentru a încheia examenul cu succes este cel puțin 6 (șase).