Contestații Evaluarea Națională 2023. Pe data de 29 iunie 2023, elevii claselor a opta vor primi rezultatele la Evaluarea Națională, examene susținute săptămâna trecută. 

Cei care nu vor fi mulțumiți de notele obținute pot depune contestații, urmând ca ulterior să fie afișate rezultatele finale. 

Când se depun contestațiile? 

Primele rezultate la examenul de Evaluare Națională  de anul acesta vor fi afișate pe 29 iunie, potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației.

Până la ora 14:00, candidații care au susținut probele scrise la Limba și literatura română, Matematică sau Limba și literatura maternă vor afla notele obținute la fiecare probă, cât și media generală.

Elevii nemulțumiți de notele obținute au la dispoziție două zile pentru a contesta rezultatele obținute.

Citește și: Barem Limba Maternă Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele. Modele

Iată când se pot depune contestațiile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 

  • 28 iunie 2023 (orele 16:00- 19:00)- 29 iunie 2023 (orele 8:00- 12:00)- Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie- 4 iulie 2023- Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Model de cerere. Cum trebuie completată?

Contestații Evaluarea Națională 2023. Model de cerere. Cum trebuie completată?

Contestații Evaluarea Națională 2023. Model de cerere. Cum trebuie completată?

[Sursa foto: PixaBay]

Contestaţiile pot fi depuse fizic, la şcoală, sau online, pe adresa de email furnizată de şcoală în acest scop.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Potrivit metodologiei privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale, fiecare lucrare contestată este reevaluată și notată de câte doi profesori. Evaluarea lucrărilor de examen se face cu respectarea strictă a baremului, pe baza unui punctaj pe scara 1-100. Se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Edu.ro Subiecte Română BAC 2023. Subiectele primite de candidați! Vezi ce a picat la subiectul al III-lea la real și uman!

Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat. Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi afișate pe 4 iulie 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si