Premierul Marcel Ciolacu a cerut în ședința de Guvern de joi noi suspendări din funcție. Se pare că premierul vrea ca Simona Bucura Oprescu, ministrul muncii, să suspende din funcție pe șeful Inspecției Muncii, dar și pe directorii Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Teleorman, Hunedoara, Vrancea şi Bucureşti, în urma finalizării controalelor la centrele de îngrijire a bătrânilor, copii şi persoane cu dizabilități, de la nivel naţional.

Noi demiteri în România

Marcel Ciolacu a declarat că vrea noi suspendări după finalizarea anchetelor desfășurate în centrele de îngrijire a bătrânilor, copii şi persoane cu dizabilități, în mai multe județe din țară.

Se poare că premierul are în vizor suspendarea din funcție a șefului Inspecției Muncii, dar și a directorilor de centre de bătrâni, copii și persoane cu dezabilități din județe precum Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Teleorman, Hunedoara, Vrancea şi Bucureşti. Pentru a realiza aceste suspendări, Marcel Ciolacu a cerut ministrului muncii, Simona Bucure Oprescu să se ocupe de suspendările în cauză.

"Suntem la finalul controalelor la nivel național din centrele de bătrâni, copii și persoane cu dizabilități. Există deja date și fapte clare, care ne obligă să luăm decizii ferme. Am cerut o nouă serie de demiteri și demisii în rândul celor care se fac vinovați de această situație de netolerat.

Sunt județe unde s-au găsit centre fără autorizație, dar și centre care funcționau clandestin sub ochii funcționarilor statului. Demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei. Urmează cealaltă parte, esențială: modificarea legislației privind acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul acestor cămine! Trebuie să desființăm cu totul instituții care s-au dovedit incapabile să facă față!", a anunțat Marcel Ciolacu pe Facebook cu privire la noile suspendări din funcție.

În cadrul ședinței de Guvern, Ciolacu a declarat inadmisibilă situația din centrele anchetate. Premierul consideră demiterile o soluție în remedierea și funcționarea adecavată a centrelor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe astfel de cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanţa, Marmamureş, Teleorman, Hunedoara, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al Muncii, doamna Simona Bucura Oprescu, ca toţi şefii Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, celebrul AJPIS, din aceste judeţe, plus şeful agenţiei municipale Bucureşti, să fie urgent suspendaţi din funcţie, până la finalizarea anchetelor disciplinare, totul legal", a declarat Ciolacu, potrivit news.ro.

Citește și: Tichete de masă 2023. Veşti bune pentru angajații români! Ce valoare vor avea bonurile începând cu 1 august

"Centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin"

În urma anchetelor realizate la nivel național, Marcel Ciolacu a declarat că au fost găsite mai multe centre care funcționau fără autorizație, iar statul român, se pare că aproba funcționarea acestora.

"O situaţie de netolerat, judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin, toate sub ochii funcţionarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave, închise sau cu activitatea suspendată. Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul mei de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Doamna ministru, vă cer să luaţi aceeaşi măsură şi în cazul şefului acestui instituţii. Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor în acest moment. Este evident că nu şi-au făcut treaba şi datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânşii vor răspunde în faţa românilor care i-au votat", a declarat premierul despre situația în care se aflau aceste centre.

Marcel Ciolacu a cerut preşedinţilor de Consilii Judeţene din judeţele amintite, să înceapă să schimbe toţi aceşti directori din funcţie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Ciolacu a afirmat că Bogdan Despescu, secretar de stat, l-a anunţat că a dispus deja controale la Inspectoratele Judeţene de Poliţie din Arad, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi la nivelul Poliţiei Capitalei.

Citește și: Cum acoperă PSD și PNL gaura bugetară de 20 de miliarde de lei? Ce măsuri fiscale au fost puse pe masă/ Drulă: Ciolacu şi Ciucă se joacă de-a „ţopăiala fiscală”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si