Printre acestea se numără colţi de elefant, coarne de rinocer şi solzi de pangolin, informează AFP.

Autorităţile au dejucat această tentativă de contrabandă, în momentul în care au descoperit încărcătura în Port Klang, pe coasta de vest a Malaeziei, ascunsă într-un container unde se afla și lemn.

Captura se ridică la 18 milioane de dolari

Transportul includea aproximativ 6.000 de kilograme de colţi de elefant, aceasta fiind cea mai mare captură de fildeş de elefant din Malaezia, potrivit şefului departamentului vamal, Zazuli Johan. 

Citeste si: Un bărbat din Brașov este acuzat de braconaj. Acesta a ucis ilegal un cerb

De asemenea, erau 29 de kilograme de coarne de rinocer, 100 de kilograme de solzi de pangolin şi 300 de kilograme de cranii de animale şi alte oase.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Captura avea o valoare estimată la 80 de milioane de ringgit, adică 18 milioane de dolari, a spus el. 

Zazuli a spus că Malaezia nu era destinaţia finală a încărcăturii, dar nu a precizat unde se îndrepta. 

Părţile de animale, precum colţii de elefant şi solzii de pangolin, sunt populare în ţările în care sunt folosite în medicina tradiţională, inclusiv în China şi Vietnam. 

Citeste si: Oamenii legii au arestat indivizi suspectați că ar tăia urechile și cozile câinilor pentru modificarea aspectului

" Acest amestec de specii ameninţate într-o singură captură este îngrijorător şi cu siguranţă verifică suspiciunea că infractorii continuă să folosească porturile malaeziene pentru a transporta animale sălbatice de contrabandă", a declarat Kanitha Krishnasamy, directorul pentru Asia de Sud-Est al grupului de monitorizare a comerţului cu animale sălbatice Traffic.

În urma confiscării nu au fost efectuate arestări. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si