Un videoclip scurt, cu o durată de 19 secunde, surprinde cum un individ escaladează o pantă înzăpezită, dezechilibrându-se sub greutatea a două cutii, despre care urmăritorii și vizitatorii canalului de Telegram al lui Glagola descoperă că sunt burdușite cu țigări. Individul are capul acoperit, iar de la distanță se poate observa că poartă o haină groasă, albastră, și pantaloni negri.

Camera se deplasează spre stânga, unde dezvăluie un alt bărbat, care poartă haine asemănătoare și este situat mai sus pe munte decât primul.

Acesta păzește niște colete asemănătoare celor cărate de primul individ.

Citeste si: O rețea de contrabandiști din Neamț a găsit o nouă metodă de ai deruta pe polițiști. Schimbă plăcuțele de înmatriculare în timpul mersului

Cotrabandiștii câștigă aproximativ 150 de euro pe un astfel de transport

De la distanță mică, hainele albastre ale celor doi bărbați, par a fi de fapt, pelerine de vânt semitransparente, care acoperă alte haine groase, negre. Din modalitatea în care sunt surprinse imaginile, se constată că cel puțin trei persoane au luat parte la operațiunea de contrabandă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Patru persoane din Argeș au fost reținute într-un dosar de fals și înșelăciune

Glagola, jurnalistul de la postul ucrainean Novy TV, care a publicat imaginile pe Telegram, a explicat cum le-a obținut și ce se întâmplă cu adevărat în spatele operațiunii: ,,Am reușit să obțin un videoclip exclusiv cu contrabandiștii din Transcarpați, care trec munții spre România.

Videoclipul a fost filmat în data de 12 decembrie. Mi-a fost dat anonim de către unul dintre acești contrabandiști. Contrabandiștii pleacă din zona satului Dilove spre granița cu România si trec peste muntele Menciul. Un contrabandist poate câștiga 100-150 de euro la o astfel de 'cursă'. Ei traversează masivul Menciul până în România. Acolo, mărfurile sunt lăsate în locul convenit. Pot face 3-4 curse pe săptămână. Totul depinde de condițiile meteorologice și de rezistența fizică. De obicei, o persoană ia două astfel de cutii pline cu țigări, ca în videoclip. Cine este mai puternic fizic trage trei cutii deodată", a scris Glagola în postarea care însoțește imaginile.

Publicat luni dimineață, clipul a strâns peste 37 de mii de vizualizări până în prezent.

Citeste si: Percheziții de amploare la traficanții de arme


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si