Contraindicaţii ridichii: Cine nu ar trebui să mănânce aceste alimente?
Ridichile sunt una dintre minunățiile primăverii. Consumul de ridichi crocante și ușor picante are numeroase beneficii pentru sănătate, acestea fiind cunoscute încă din antichitate. Care sunt însă contraindicațiile și cine nu ar trebui să le consume?
Iată care sunt beneficiile acestor legume, dar și cine sunt persoanele care ar trebui să se ferească în a le consuma!
Beneficii și proprietăți ridichi
De exemplu, ridichile sunt foarte recomandate persoanelor care au icter, întrucât reglează și reduc nivelul de bilirubină.
Ridichile protejează și eritrocitele, contribuind la oxigenarea sângelui.
După cum știm deja, femeile se confruntă adesea cu infecții urinare. Însă un obicei atât de simplu precum consumul regulat de salate cu ridichi poate apăra organismul împotriva acestor probleme.
Ridichile sunt diuretice și măresc producția de urină în mod natural.
În plus, acestea sunt antibacteriene, fiind eficiente în combaterea infecțiilor și în protejarea rinichilor.
O modalitate de a preveni infecțiile tractului urinar este să bei acest suc pe bază de ridichi de două ori pe săptămână. Ia aminte.
Există numeroase beneficii ale ridichilor și pentru siluetă. Aceste legume au un conținut scăzut de carbohidrați, dar sunt foarte bogate în fibre, vitamina C, potasiu, calciu și magneziu.
Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm ridichi, deoarece stimulează pierderea în greutate și accelerează metabolismul (transformând grăsimea în energie).
Ridichile reprezintă o sursă importantă de antocianină, un flavonoid care le oferă culoarea specifică și care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular.
Antocianina previne întărirea și inflamarea venelor și a arterelor.
Consumul de fructe și legume roșii și albastre îți oferă un aport considerabil din acest flavonoid.
Ridichea este o sursă bogată de potasiu, iar acest mineral este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale.
În plus, ea îmbunătățește circulația sanguină, distribuind sângele în mod corect în tot corpul.
Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, prepară și consumă sucul de mai jos.
Vitamina C, fosforul, zincul și complexul de vitamine B din ridichi contribuie la îngrijirea pielii.
Apa de ridichi (obținută prin fierberea lor) ajută la hidratarea pielii.
Unele persoane folosesc ridichi crude pentru curățarea tenului.
Industria cosmetică utilizează ridichile pentru tratarea problemelor pielii, datorită puterii lor dezinfectante.
După cum poți vedea, există numeroase motive pentru care ridichile trebuie incluse într-o dietă sănătoasă. Unul dintre cele mai importante motive este abilitatea lor de a întări sistemul imunitar.
Aceste legume sunt foarte bogate în vitamina C care îmbunătățește imunitatea și „sănătatea” leucocitelor.
Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, ridichile reglează metabolismul, contribuind la sinteza colagenului și oferind corpului o proteină esențială pentru prevenirea arteriosclerozei.
Contraindicații. Cine sunt cei care nu au voie să consume ridichea roșie?
Printre persoanele care ar trebui să consume moderat ridichi sunt cele care suferă de glandă tiroidă pentru că pot apărea dezechilibre hormonale care să agraveze boala.
Nu sunt indicate persoanelor care se confruntă cu probleme digestive acute precum gastrita sau colita.
Au proprietăți fungice și antibacteriene, dar mai ajută și la: scăderea riscului de boli cardiovasculare, mentinerea sanatoasa a rinichilor si a ficatului, previne cancerul, combate retenția de apă din corp, combate infecțiile tractului urinar, reglează tensiunea arterială, ajută la întărirea sistemului imunitar, încetinește procesul de îmbătrânire și are efecte benefice împotriva depresiei și a oboselii.
Din cauza uleiurilor esențiale pe care le conține, ridichea nu este recomandată femeilor însărcinate, din cauza faptului că poate provoca un avort spontan sau o naștere prematură.