Val de controale după explozia de la Botiza în urma căreia cinci oameni au fost transportați la spital cu arsuri. Printre victime s-a aflat şi o fetiţă de doar trei ani, care se afla chiar lângă rulotă în momentul exploziei.

Ce au descoperit inspectorii în urma controlului făcut la rulota care a explodat

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Capitală a făcut joi controale în satul Botiza și s-a stabilit faptul că fast-food-ul unde s-a întâmplat explozia nu avea niciun fel de autorizație emisă de Direcția Saniar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Citește și: O minoră din Argeș a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Autoritățile cer ajutorul populației

Mai mult, proprietarii nici nu ar fi făcut demersurile pentru obținerea unei autorizații. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Vacanțe școlare 2023. Elevii revin în bănci pe 25 ianuarie după minivacanță. Când va avea loc vacanța intersemestrială?

O altă expertiză, mai complexă, trebui să stabilească dacă butelia care a explodat a fost montată corespunzător sau nu. 

Controale și la Iași

Autorităţile iau măsuri pentru ca un astfel de eveniment să nu se repete.

În Iaşi a fost demarată o serie de controale prin care se încearcă prevenirea unei noi tragedii.  Conform autorităţile ieşene, prin aceste controale se încearcă impiedicarea producerii unor evenimente neplăcute. 

Citește și: Grav accident rutier: un autoturism și o basculantă s-au ciocnit violent

„Începând de joi, 26 ianuarie 2023, de la ora 9.00, inspectorii Primăriei Municipiului Iaşi şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale vor efectua controale la toate punctele ambulante de preparare şi comercializare a produselor alimentare aflate pe domeniul public.

Ne referim la chioşcuri, rulote, care utilizează diverse surse de gătire sau încălzire

Verificarea vizează starea de funcţionare a acestor aparate de gătire şi încălzire şi respectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de funcţionare. Controalele au un scop preventiv, dar în caz de abateri grave şi neremedierea deficienţelor se vor lua măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare",  au transmis printr-un comunicat reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi. 

Citește și: Grav accident rutier: un autoturism și o basculantă s-au ciocnit violent

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si