Cei de la ANSVSA au dat un comunicat in acest sens si urmeaza sa fie verificate suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de ovine si bovine, dar si din carnea tocata, laptele crud si a produselor din laptele crud.
Aceste probe se vor preleva din abatoare, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, ferme, targuri si pete agroalimentare, dar si din dozatoarele de lapte.
Datele urmeaza apoi sa fie analizate si se va intocmi o lista de risc bazata pe rezultatele obtinute.
ANSVSA va face public, sapamanal, rezultatele analizelor pentru probele prelevate in cadrul acestui Plan National de Control.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro