Șoferii de TIR sunt obligați să își petreacă odihna de weekend în afara cabinei de camion. Asta înseamnă că trebuie să caute un hotel sau altă cazare timp de 45 de ore. Cu toate acestea, companiile de transport nu țin cont de acest lucru și riscă o amendă de 1.800 de euro.

Citeste si: Salariul minim la nivelul UE, tot mai aproape de realitate. Cu cât ar putea crește veniturile românilor

Pentru a verifica respectarea acestei obligații și a altor reguli, luni, 6 iunie, a avut loc o acțiune de amploare în portul Zeebrugge. La desfășurarea acesteia au participat 90 de persoane, printre altele, din poliția federală, vamă și diverse servicii de inspecție. A fost prezentă chiar și o delegație a poliției bulgare.

Cele mai multe dintre nereguli s-au constatat în rândul camionagiilor români

Acțiunea a început ieri dimineața, la ora locală 08:30, și a durat până la orele după-amiezii. Au fost verificate în total 153 de camioane.  „Au fost constatate până la 101 încălcări ale repausului obligatoriu de weekend în afara cabinei șoferului”, a declarat procurorul de muncă Filip De Ketelaere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un copil și-a salvat mama de la moarte, sunând la poliție. Agresorul era chiar tatăl băiatului

„Este la latitudinea companiilor de transport să se organizeze astfel încât șoferii să se poată odihni în altă parte, cum ar fi la un hotel. În plus, au fost constatate și 32 de încălcări ale obligației de returnare. Un camion străin este obligat să se întoarcă în țara de înmatriculare la fiecare opt săptămâni.

În total, s-au dat nu mai puțin de 189.400 de euro amenzi, în principal la firmele de transport”.

Neregulile de acest fel s-au constatat în principal în rândul șoferilor de TIR români, dar și în rândul ucrainenilor, lituanienilor și bulgarilor. În cadrul unei anchete în derulare privind dumping-ul social, trei camioane au fost reținute în timpul acțiunii. De asemenea, o persoană a fost arestată administrativ pentru că stătea ilegal în țară. 

Citeste si: Salariul minim la nivelul UE, tot mai aproape de realitate. Cu cât ar putea crește veniturile românilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si