Cu toate acestea, sunt inca multi parinti care se tem ca imunizarea copiilor le poate face mai mult rau decat bine si evita sa-si vaccineze copiii.

Gabriela Culda are o fetita in varsta de un an si jumatate si, initial, a refuzat vehement sa-si vaccineze pruncul. Se temea de complicatii, mai ales ca in grupurile de mamici din care facea parte, imunizarea era privita mai mult ca o otrava ce face rau copilului.


Intr-un final, insa, Karina a fost vaccinata.

Citeste si: Situatie fara precedent intr-un spital din Romania! Au reusit sa piarda un pacient care ulterior a murit!

"Cand a trebuit sa ii fac vaccinul m-am informat pe internet in care scria ca poate sa o afecteze de anumite boli, chiar autism. Am mers si la medicul de familie, m-a asigurat ca daca o vaccinez o sa o apere de anumite boli. Nu s-a imbolnavit, nu am nicio problema cu ea", a spus aceasta mamica.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cea mai mare temere a parintilor este ca vaccinul poate declansa autismul, insa un studiu recent al cercetatorilor din Danemarca infirma aceasta ipoteza.

Orice ar spune, insa, specialistii, medicii de familie se confrunta tot mai des cu parinti sceptici in privinta vaccinului ROR. "Acest copil ramane vulnerabil in a contacta boala numita rujeola dintre cele trei cea mai grava, iar daca creste nr copiilor nevaccinati creste si riscul de a transmite mai rapid in colectivitate", spun medicii de familie.

Citeste si: Descoperire macabră! 269 de cadavre de copilași cu vârste între 5 și 14 ani au fost găsite! "Cei mici au fost îngropați e vii!"

Prima doza de vaccin impotriva rujeolei,oreionului si a rubeolei se administreaza la varsta un an. La varsta de 5 ani aceasi substanta se readministreaza si asta pentru a intari imunitatea copiilor in ceea ce priveste cele 3 boli

In ciuda sfaturilor venite de la medici, un studiu efectuat de Inscop Research confirma faptul ca romanii se tem oricum de vaccinare.

Doar jumatate dintre respondenti cred ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile unui vaccin, iar aproape 30 la suta sunt de parere ca imunizarea este o problema complicata.

Citeste si: Marius a ucis cinci oameni la Brăila și acum e în libertate! "Nu e drept. Mi-a omorât mama!"- Decizia instanței a înfuriat un oraș întreg!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si