Close sidebar
Close sidebar

Cum acționa din România o rețea de conturi Facebook pentru realegerea lui Trump

O întreagă rețea de conturi care opera din România și care promova campania de realegere a președintelui Donald Trump a fost dezactivată joi de Facebook. 

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe mica rețea erau promovate articole despre sprijinul conservatorilor, americanilor de culoare, creștinilor și ai fanilor teoriei conspirației QAnon pentru Trump, relatează Reuters.

Pe multe din cele 35 de conturi de Facebook, trei pagini, și 88 de conturi de Instagram, utilizatorii se pretindeau a fi americani, iar unii administrau pagini dedicate fanilor lui Trump, în conflict cu regulile rețelei de socializare în ceea ce privește comportamentul coordonat neautentic.

Citeste si: Donald Trump, veste neașteptată despre vaccinul anti-COVID-19

Rețeaua avea un reach mic, cu doar 1.600 de followeri pe Facebook și 7.200 pe Instagram. "Nu am găsit nicio dovadă a motivaţiilor lor, financiare sau de altfel", a declarat directorul pentru reglementări în domeniul securităţii cibernetice al Facebook, Nathaniel Gleicher, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Vindecat de coronavirus, a murit la trei ore după ce a ajuns acasă

„Activitatea avea originea în România și se concentra pe SUA. Am descoperit această rețea în contextul investigației noastre privind comportamentul suspect, coordonat și neautentic de dinaintea alegerilor din 2020 în Statele Unite”, se precizează în raport. 

Cum arătau postările pro-Trump din România

„Această rețea publica conținut despre știrile și evenimentele din SUA, inclusiv despre alegerile care urmează în noiembrie, despre campania lui Trump și sprijinul care ar proveni pentru el din partea persoanelor afro-americane, despre ideologia conservatoare, convingeri creștine și Qanon (o organizație conspiraționistă de extremă-dreapta)”, se mai arată în raportul Facebook. 

Citeste si: Klaus Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o greşeală de calcul

Așa arătau unele postări pro-Trump:

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI