Copacul Sycamore Gap, cunoscut publicului larg ca fiind copacul lui Robin Hood, ar fi fost tăiat de un adolescent în vârstă de 16 ani. Era unul dintre cei mai fotografiați copaci din lume și era inclus în patrimoniul UNESCO.

Copacul lui Robin Hood

Copacul lui Robin Hood 

[Sursa foto: dailymail]

Copacul lui Robin Hood este la pământ

Celebrul copac din filmul lui Robin Hood, Sycamore Gap, ar fi fost tăiat de un adolescent, în vârstă de 16 ani.

Polițiștii l-au identificat și reținut pe tânăr, pe care ulterior l-au eliberat pe cauțiune, în vederea efectuării unor cercetări suplimentare.

Tăierea copacului a fost raportată de rangerii de zonă, oamenii care se ocupă de îngrijirea ariilor protejate. La momentul sosirii autorităților, în proximitatea copacului lui Robin Hood, a fost găsit adolescentul de 16 ani, care a ajuns să fie considerat principal suspect, relatează dailymail.com.

Copacul lui Robin Hood zace pe pământ

Copacul lui Robin Hood zace pe pământ

[Sursa foto: BBC]

"Aceasta este o zi incredibil de tristă. Arborele a fost emblematic în nord-est și s-a bucurat de mulți dintre cei care locuiesc sau care au vizitat această regiune", a declarat un polițist din Northumbria.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Vandalismul a provocat șoc și furie de înțeles în întreaga comunitate locală și nu numai", a mărturisit alt polițist, potrivit BBC.com. 

Sycamore Gap a devenit celebru în întreaga lume după ce a apărut în filmul Robin Hood, din 1991. De atunci, a devenit cunoscut lumii întregi drept Copacul lui Robin Hood.

Citește și: VIDEO- Călătorie în istorie: Muzeul Național Cotroceni își așteaptă vizitatorii de marți până duminică

Peste 1500 de ani distruși de o drujbă

Chiar dacă a devenit cunoscut în urma filmului Robin Hood, copacul lui Robin Hood are o poveste incredibilă. Potrivit oamenilor specializați în domeniul arborilor, Sycamore Gap ar fi fost plantat în urmă cu mai mult de 1500 de ani.

Copacul lui Robin Hood face parte din patrimoniul UNESCO și a fost unul dintre cei mai fotografiați copaci din întreaga lume. În Northumbria, era unul dintre obiectivele turistice principale din zonă.

 Monumentul UNESCO ar fi fost doborât de un adolescent

Monumentul UNESCO ar fi fost doborât de un adolescent

[Sursa foto: dailymail]

În anul 2016 a fost numit Arborele Anului de către Woodland Trust.

Citește și: VIDEO- Cea mai valoroasă expoziție din România. Muzeul de Artă din Timișoara găzduiește cele mai impresionante sculpturi realizate de marele Constantin Brâncuși


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si