VIDEO - Caz șocant: Doi minori au fost mușcați de cap şi de şold de un urs
Întâmplare șocantă în Sibiu. Doi copii în vârstă de 8 şi 11 ani au fost atacaţi de un urs. Unul dintre ei a fost muşcat de cap şi de şold şi a fost transportat la Spitalul de Pediatrie.
ISU Sibiu a anunţat că doi copii în vârstă de 8 şi 11 ani au fost atacaţi de un urs la marginea satului Armeni, comuna Laomneş din judeţul Sibiu. La faţa locului, cei doi copii erau conştienţi, cooperanţi şi stabili, unul dintre ei fiind transportat la Spitalul de Pediatrie cu răni muşcate la nivelul scalpului şi şoldului.
„În urma unui apel venit pe numărul de unic de urgenţă 112, din partea unui cetăţean care semnala faptul că doi copii au fost atacaţi de un urs la marginea satului, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu, au intervenit de urgenţă, cu un echipaj SMURD cu medic, în localitatea Armeni, comuna Loamneş pentru a acorda îngrijiri medicale unor minori în vârstă de aproximativ 8 şi 11 ani. La faţa locului, cei doi copii erau conştienţi, cooperanţi şi stabili, unul dintre ei fiind transportat la CPU Luther cu plăgi muşcate la nivelul scalpului şi şoldului”, a
transmis ISU Sibiu.
O ursoaică salvată din Ucraina a fost adusă în sanctuarul din Zărnești
Ursoaica din Ucraina care a fost chinuită o viață întreagă la circ a primit șansa la o viață nouă. Masha, femela de 22 de ani, a fost salvată din cușca minusculă în care a trăit, şi dusă la sanctuarul din Zărnești.
Acolo, învaţă ce înseamnă libertatea, după ani petrecuţi în arena circului.
Imaginile care o surprind pe Masha la scurt timp după ce a fost salvată de la moarte sigură sunt emoționante. Deși s-a lăsat greu convinsă, ursoaica a ieșit din cușca de câțiva metri pătrați, care i-a fost casă ani întregi, și a făcut primii pași pe iarbă. Acum, învață să se bucure de natură și libertate.
La sanctuarul din Zărnești are la dispoziție o pădure întreagă, copaci în care să se cațere și iazuri unde se poate bălăci.
Povestea Mashei este extrem de tristă. Toată viața a fost artist de circ, în Ucraina.
Încă de când era doar un pui, ursoaica a fost forțată de stăpânii ei circari să sară coarda, să se plimbe cu trotineta sau să se târască pe sub obstacole.
După ce autoritățile din Ucraina au interzis folosirea animalelor în circuri, stăpânul Mashei a decis să o dea unei asociații care luptă pentru protecția animalelor.
În 2018, Masha și-a încheiat cariera de artist de circ și de atunci a trăit într-un țarc de aproximativ 400 de metri pătrați cu copaci, piscină și garduri electrice.
„Ne-a fost foarte dificil să o hrănim pentru că atunci când era la circ obișnuia să bea băuturi carbogazoase, mânca pui afumat și nimic de calitate. Acesta este primul urs pe care îl văd că nu mănâncă mere și nu îi place nimic măcar mierea",
ne-a povestit fondatorul Asociației Warriors of Wildlife.
Ursoaica trebuia să ajungă în România în urmă cu câteva săptămâni, însă izbucnirea războiului din Ucraina i-a întârziat visul libertății. Ieri a pornit în aventura ei spre noua casă și a parcurs peste o mie de kilometri până la sanctuarul din Zărnești.
Când nu făcea trucuri ca să smulgă aplauzele publicului, Masha era ținută într-o cușcă minusculă, montată într-o dubă.
Chinurile prin care a trecut au lăsat traume adânci în mintea ei, iar acum se teme de orice s-ar întâmpla în jur. Îngrijitorii sanctuarului s-au chinuit minute bune să o scoată din cusca.
Masha își va trăi restul zilelor în semi libertate, alături de ceilalți 116 urși din rezervație.