Potrivid raportului DSP, toti copiii care au ajuns la spital au consumat la gradinita aceleasi alimente in cursul zilei de joi, 31 mai, respectiv lapte cu cacao si tartina cu ou si unt dimineata, iar la pranz mamaliga cu branza si smantana, mancare cu pui si rosii si desert Kinder Bueno.

Copiii ar fi inceput sa se simta rau la 2-4 orei de la masa de pranz, arata raportul, iar in ziua de joi, 19 au ajuns la spitalele Victor Gomiu, Victor Babes, Marie Curie si Grigore Alexandrescu.

Vineri, alti 10 au avut nevoie de ingrijiri medicale.

„De la data de debut a focarului, s-au prezentat la cele patru unitati sanitare din Municipiul Bucuresti 29 de cazuri, copii care frecventeaza Gradinita Brandusa nr. 161, cu forme usoare si medii de boala, din care patru au necesitat spitalizare, restul au primit tratament la spital (foaie de zi) si la domiciliu”, scrie in raport.

Inspectorii DSP au recoltat probe de pe suprafetele de lucru, de la angajati si din apa. Astfel, au fost gasite enterobacterii, dar si E.coli peste limitele admise in tartina cu unt si ou si in mamaliga cu branza si smantana, iar proba de salubritate recoltata de pe mainile ajutorului de bucatar a prezentat enterobacterii peste limitele admise.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, trei probe de exudat nazo-faringian au prezentat cultura pura de stafilococ coagulazo-pozitiv.

In urma verificarilor privind medicina muncii, inspectorii au decis amendarea a doi dintre angajatii gradinitei responsabili cu respectarea normelor de igiena individuala cu 1.800 de lei, iar cei la care a fost gasit stafilococ au fost concediati.

De asemenea, unitatea de invatamant va fi dezinfectata.

Saptamana trecuta, Politia Capitalei informa ca patru copii insotiti de familiile lor au ajuns la spital in noaptea de joi, prezentand semne ale unei posibile toxiinfectii alimentare, iar in cursul zilei de vineri, alti

sase, toti inscrisi la Gradinita Brandusa nr. 161 din Sectorul 3.

Politistii Sectiei 11 si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si ai ANSVSA au inceput atunci verificari la sediul gradinitei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si