Banii vor fi alocati la recomandarea unui medic specialist sau primar ortodont, iar aplicarea aparartului ortodontic se va face la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”, prin care se deruleaza proiectul.

Proiectul a fost aprobat in unanimitate.

Pentru inscrierea in proiect, parintele sau reprezentantul legal al elevului trebuie sa depuna la sediul ASSMB un dosar care sa cuprinda o cerere tip, acordul pentru fotografierea dintilor copilului inainte si dupa, copii ale certificatului de nastere, actelor de identitate, precum si consimtamantul parintelui sau reprezentantului legal al copilului privind aplicarea aparatului dentar si un document tip

eliberat de un medic de la Spitalul Dr. Dan Theodorescu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Bugetul alocat proiectului este de aproape 200.000 de euro, respectiv 925.500 de lei. Proiectul va fi implementat in perioada 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2018 si a fost inclus pe ordinea de zi a CGMB dupa ce a fost propus in cadrul campaniei "Propune pentru Bucuresti!”.

Documentele anexate proiectului CGMB arata ca un studiu national realizat in anul 2013, care a inclus 6.786 de elevi din sapte orase din Romania, inclusiv Bucurestiul, arata ca la copiii cu varste intre 6 si 11 ani peste 75% dintre dintii temporari si 39% dintre dintii definitivi sunt afectati de carii.

Acelasi documente invoca un studiu realizat in perioada aprilie-mai

2013 in sapte orase din Romania care arata ca 56% dintre elevii cu varste de pana la 13 ani care au luat parte la acest studiu au nevoie de tratament ortodontic, dintre cele sapte orase care au partidcipat la studiu Bucurestiul aflandu-se pe primul loc in ceea ce priveste numarul elevilor cu necesitate mare de tratament ortodontic.

Initial, proiectul propus Primariei prevedea doar campanii si consultatii medicale gratuite pentru copii si elevi si un buget de 30.000 de euro, proiectul fiind ulterior modificat si denumit „Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti” iar bugetul alocat fiind majorat la 199.943 euro, aproape de nivelul maxim (200.000 de euro) alocat fiecaruia dintre cele 20 de proiecte propuse de cetateni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si