In investigaţia facuta de catre jurnalistii de la GSP, Mirela Neag, Marius Margarit si Catalin Tolontan, e prezentata situatia de la casa de copii Dacia, din judetul Brasov, unde copiii sunt indopati cu medicamente pentru a fi calmati.

„La Dacia, în mod inexplicabil, sunt grupaţi 12 copii cu tratament psihologic dintr-un total de 28”, se arata pe tolo.ro.

Copiii se plang si ei de faptul ca sunt nevoiti sa ia medicamente: „ Doamna, nu mai vreau sa iau medicamente! Eu cred ca eram mai isteţ când nu luam medicamente”.

Si profesorii unde invata copiii de la Centrul Dacia se plang de comportamentul lor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Am avut câteva cazuri cînd copiii adormeau pe banci la scoala. Ne-am speriat, baleau, nu puteam sa-i trezim. I-am chemat pe cei de la Centrul Dacia sa vina sa îi ia, altadata i-am dus sa doarma la doamna directoare în birou”, a declarat un profesor.

Tolontan prezinta si cazul unui copil de doi ani, diagnosticat cu ADHD, despre care medicii spun ca e imposibil sa stabilesti un astfel de diagnostic la acea varsta frageda.

Copiii au ajuns la centrul Dacia fara dosare sociale, dar cu schemele de medicatie. Unul dintre ei nici nu stia ca va ramane aici. I s-a spus ca este in vacanta.

Printre medicamentele pe care acestia le iau, se afla Depakine, Risperidona, Romparkin, Timonil si Strattera. Toate, foarte puternice si oferite unor copii cu vârste între 10 si 14 ani, cu o greutate între 29 si 65 de kilograme.

Din 5.959 de copii cu dizabilitaţi, aflaţi în grija statului, 3.425 primesc tratament psihiatric.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si