Asa se simt de un an incoace membrii familiei Mariei Ion, femeia de serviciu de la Colectiv. Nefericita si-a gasit sfarsitul in octombrie anul trecut, in toaleta clubului, locul unde a fost surprinsa de incendiul devastator. WOWbiz.ro a relatat pe larg acesta poveste dramatica( pe care o puteti citi aici) si a prezentat pe larg problemele familiei, financiare si locative, copiii neavand o locuinta a lor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Luati in grija de matusa, de sora mamei, cei cinci orfani locuiesc alaturi de aceasta intr-un apartament inchiriat, costurile chiriei si intretinerii ajungand la 1.500 lei pe luna. Dupa dezastrul de la Colectiv, primaria de sector le-a promis acestora o locuinta si chiar le-a oferit cheia casei. Dar cum aceasta era in localitatea Rosu, iar minorii invatau la unitati din sectorul 4, familia a refuzat sa se mute in ea si a solicitat o alta in sectorul in care locuiesc.

Trimisa de la Ana la Caiafa si pasata de la un ghiseu la altul, matusa copiilor se confrunta astazi cu o alta problema apasatoare. “Copiii cresc si au nevoie de carti de identitate. Doi dintre copiii sora-mii, baiatul de 17 ani si fata ei de 15 ani, ar fi trebuit sa aiba deja buletin. Ce credeti ca se intampla, nu pot sa le fac! Noi daca stam cu chirie si nu ne ia nimeni in spatiu nu avem cum sa ne facem buletin.
Stam fara forme, umblam cu certificatul de nastere dupa noi”
, a declarat pentru WOWbiz.ro Mihaela, sora femeii de serviciu de la Colectiv.
Problema este cu atat mai mare cu cat, in acest moment, nu exista o rezolvare imediata. “Baiatul are 17 ani si nu are buletin, fata 15 si nu are nici ea. Baiatul ar putea sa se angajeze si sa munceasca, dar cine sa ii dea de munca daca el nu-si poate face forme de angajare? Am solicitat audienta la noul primar al Capitalei, dar mi s-a spus ca nu e instalat. Cel putin asta se intampla cand am mers eu la Primaria Capitalei! Ne-au promis o casa, si-au facut toti treaba cu noi si acum ne-au lasat cu ochii in soare! As vrea sa ne asculte cineva, sa ne ajute, sa ne primeasca si sa se gandeasca statul si la noi. 5 copiii au ramas orfani pentru ca mama lor a murit la Colectiv, iar acesti copii stau intr-o casa cu chirie! Acum, povestea noastra nu mai sensibilizeaza?!”, se intreaba sora Mariei Ion.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si