O țară din lume  ocupă primele locuri când vine vorba de tehnologie. De curând au lansat un sistem nou de plată, în care copiii își achită mâncarea cu propriile fețe.

Fotografiile cu ei în timpul „procesului” au stârnit o mulțime de reacții.

Citește și: Cele mai mari cutremure din lume. Când și unde a avut loc cel mai puternic cutremur?

Tehnologia se dezvoltă accelerat în lume. În trecut, oamenii puteau să plătească doar cu bani, însă ulterior a fost introdus cardul bancar. Lucrurile s-au dezvoltat și mai mult și tot ce ai nevoie este un telefon mobil sau un ceas inteligent. Însă, o țară a întrecut așteptările tuturor și a introdus plata cu propria față, care este disponibilă pentru copii, atunci când vor să își cumpere mâncare la școală.

Copiii își cumpără mâncare, iar plata o fac cu chipul

Vorbim despre un sistem de supraveghere și monitorizare, pe care China l-a introdus în școlile din țară. În acest fel, copiii au nevoie doar de fața lor ca să își cumpere mâncare din cantina școlii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: China se distanțează de Rusia. ”Putin este nebun”

Guvernul a luat această decizie pentru a ține mai bine controlul asupra populației, astfel că au fiecare față a fiecărui copil într-o bază de date, care se modifică o dată cu creșterea lor. Se pare că scanarea facială este singura metodă de plată acceptată în școlile din China, iar celelalte nu mai sunt acceptate.

„China este statul cu cea mai mare supraveghere. Mulți elevi chinezi pot plăti masa la cantina școlii doar cu ajutorul scanării faciale. Guvernul are înregistrări cu fețele lor, care se schimbă în timp, pe măsură ce copiii cresc.”, a scris Songpinganq pe Twitter.

Citește și: Anul Nou Chinezesc 2023: Anul Iepurelui de Apă vine cu schimbări majore

Acest sistem reprezintă o modalitate mult mai ușoară și facilă pentru a face o plată. Părerile sunt împărțite, mulți oameni nu au avut o reacție pozitivă la imaginile de pe Twitter, care au fost văzute de mai mult de 1 milion de persoane. Multe comentarii au spus că acești copiii sunt monitorizați ca și într-o închisoare sau că au întrecut limita de control asupra oamenilor cu această schimbare. Cu toate acestea, mulți copii sunt chiar entuziasmați de noua metodă de plată din școala lor.

Citește și: Previziuni cibernetice pentru 2023+- Nu va fi ușor!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si