Un caz revoltător se petrece la o școală din Șomcuța Mare. A fost confirmat primul caz de hepatită, iar un scandal de proporții a izbucnit între părinți și conducere. În timp ce părinții acuză reprezentanții instituției de condiții precare de igienă, aceștia neagă acuzațiile aduse, potrivit informațiilor transmise de vasiledale.ro.

Primul caz de hepatită la o școală din Șomcuța Mare. Curg acuzații dure între părinți și conducerea insituției

Incidentul a izbucnit după ce Direcția de Sănătate Publică Maramureș a confirmat un caz de hepatită A printre elevii de la Școala Generală nr. 2 din Șomcuta Mare. După aflarea veștii triste, părinții au răbufnit și un scandal de proporții a început între aceștia și conducerea insituției de învățământ.

Părinții copiilor, dar și elevii, acuză reprezentanții școlii de inexistența condițiilor igienice. În școală nu există apă pentru ca cei mici să se poată spăla pe mâini, înainte și după ce mănâncă sau după ce își fac nevoile. Mai mult decât atât, copii nu ar folosi toaletele pentru că nu există apă și sunt nevoiți să își facă nevoile "după școală".

Citește și: Detalii șocante despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Cu cine au vorbit Marian și Gheorghe înainte de a pleca fără urmă? Adevărul spus de mama minorilor: "I-a certat. Nu pot spune că au plecat din senin"

De ce nu faceți analize din acea apă, pentru că copiii se spală pe mâini acolo, după care mănâncă și se îmbolnăvesc apoi. Eu am șase copii în școala asta. Unde își fac copiii nevoile? După școală? Nu e adevărat că la toalete, ci după școală. Unde vă faceți copii nevoile? Afară! Doamna director vedeți ce spun copiii?, a spus un părinte.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Nu avem apa aici în cartier deloc. Nici la școală. Ne-o adus ceva butoaie și azi le-a scos afară. Nu avem apă la toalete și mergem în spatele școlii. Nu este apă aici de vreo trei luni, a spus un elev.  

Se pare că părinții au avut oportunitatea de a-și vaccina copii, dar au refuzat.

Copiii merg afară să își facă nevoile. Nu este nici măcar un WC ecologic și ei merg afară. Au un bazin de o mie de litri pentru a se spăla pe mâini. Nu știm dacă apa este bună. Au fost ieri ca să vaccinăm copiii dar nu am fost de acord ca să mi se vaccineze copil. Am cerut să citesc despre vaccin și dacă este benefic pentru copilul meu voi fi de acord, a spus un părinte.

Citește și: ULTIMA ORĂ Marian și Gheorghe, gemenii dispăruți din Târgu Jiu, au fost găsiți. Unde se aflau adolescenții

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Conducerea instituției neagă acuzațiile părinților. Aceasta susține că în școală există apă, iar cei care aleg să își facă nevoile în curtea școlii sunt cei care nu vor să meargă la toaletă.

Există sursă de apă potabilă asigurată de firma autorizată prin dozatoare cu apă, pahare de unică folosință la care copiii au acces în pauze. Înlocuim bidoanele de fiecare dată. Nu este închisă apa potabilă este pe holul școlii. Avem două dozatoare. Sunt probleme în tot orașul din cauza secetei. Vitalul a adus apă chiar și pentru toalete și pentru spălatul pe mâini. Toaletele se pot folosi dar e adevărat că ne descurcăm greu, băile le dezinfectăm cu pastile de clor. Cine se duce în spatele școlii este strict optiunea lui. Ieri, în urma confirmării unui caz de hepatita A în colectivul clasei a VIII-a am luat măsura de a se efectua operațiune de dezinfecție cu o firmă autorizată. Unul singur avem confirmat de către DSP. Am discutat cu părinții copiilor de clasa a VIII-a pentru a le fi administrat vaccinul și un singur părinte a fost de acord, a declarat directorul școlii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si