Fericirea este percepută în diverse moduri. Unii o văd ca pe un țel de atins, alții prin persoanele pe care le au aproape. Cu toate acestea, tinerii din mediile rurale nu reușesc să atingă fericirea oricât s-ar strădui. Așa ajung să fie tot mai triști din cauza banilor, care lipsesc cu desăvâșire dar și din cauza dorului pentru părinții plecați peste hotare. Fiecare zi le aduce tot mai multe lipsuri și tot mai puține ajutoare.

Umiliți pentru că sunt săraci

Atunci când pentru unii jucăriile și telefoanele de ultimă generație aduc zâmbete pe buze, pentru alții, lumina, un acoperiș deasupra capului și o vorbă bună par să fie destul. Daniela are 13 ani. Într-o casă care stă să pice, copila locuiește doar cu mama ei, după ce tatăl s-a stins din viață. Ochii plini de lacrimi par că nu au cunoscut vreodată fericirea.

„- Tu ești fericită? Te simți fericită?

- Nu știu...

- De ce spui că nu știi? Ce înseamnă fericirea pentru tine?

- Să fiu ca toți ceilalți copii...Adică să am lumină, nu știu”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În zadar încearcă mama să o bucure. Fără un alt sprijin, femeia este nevoită să aducă bani în casă, iar serviciul o ține departe de fată.

„Orice are nevoie îmi spune, eu ce am nevoie îi spun. Deci suntem...nu mamă și fiică, ca niște prietene”, spune mama Danielei.

Cel mai greu îi este la școală. Nu materiile complicate îi dau Danielei bătăi de cap, ci colegii...

care râd de ea.

„Unii îmi dau porecle și mie nu îmi plac, cu unii mă mai cert. Am o singură prietenă cea mai bună”, sunt mărturiile triste ale fetei.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cei cinci frați din Prahova care locuiau într-un adăpost fără acoperiș au primit o casă

Fericirea nu constă în lucruri materiale pentru unii copii

De câte ori este nevoie de rechizite, haine sau alimente, mama își rupe de la gură și îi oferă fiicei sale. Nu de puține ori a fost nevoită să ceară de la magazin pe datorie.

Pentru Daniela, fericirea nu înseamnă prea mult. Însă, pentru mama ei, pare ceva imposibil.

Și pentru Maria, fericirea este egală cu familia. Tatăl ei a suferit un accident în Germania, în urmă cu cinci ani și a rămas paralizat. De atunci se judecă cu autoritățile și nu s-a mai putut întoarce în țară.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Deși are doar 8 ani, Maria știe că singura soluție pentru a scăpa de sărăcie este școala. Mama ei se zbate zilnic ca fetei să nu îi lipsească nimic din ghiozdan.

Și pentru familia lor, banii reprezintă o problemă majoră. Maria și frații ei trăiesc doar din salariul mamei și două alocații.

Din nefericire, astfel de povești regăsim în tot mai multe familii care locuiesc în mediul rural, unde posibilitățile sunt mai puține decât la oraș. Cei care doresc să îi ajute pe copiii din medii defavorizate pot trimite un SMS cu textul AJUT la 8844.

Citește și: FOTO/VIDEO- „Se vede foamea pe fața ei” O bătrână de 86 din Vaslui își duce singură crucea, după ce semenii ei au condamnat-o la moarte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si