Mama copilului ii acuza pe profesori care, in loc sa il ajute pe baiatsa lupte cu aceasta boala cumpluta, acestia il izoleaza, desi boala lui nu reprezinta niciun pericol pentru colegii sai. 

Avocatul Poporului a deschis o ancheta in acest caz.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Avocatul Poporului solicita Inspectoratului Scolar Botosani si conducerii Scolii Gimnaziale Sulita sa aplice corect legislatia privind protejarea si promovarea drepturilor copilului. Recomandarea este urmarea sesizarii din oficiu si efectuarii unor anchete, dupa aparitia in presa a unor articole in care se relata cazul unui copil de 12 ani, bolnav de cancer, caruia i-a fost refuzat dreptul de a merge in excursie, desi boala nu este transmisibila. Mama baiatului a acuzat cadrele didactice de discriminare si a aratat ca, dupa o lupta atat de grea cu boala, copilul trebuie sa lupte si cu atitudinea profesorilor, parintilor si elevilor, care il izoleaza.

In urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat ca autoritatile nu au depus diligentele necesare asigurarii protectiei si promovarii drepturilor copilului. S-a mai constatat lipsa de cooperare intre autoritatile publice in cazul protectiei minorilor, mai precis a dreptului la viata si la integritate fizica si psihica, precum si existenta premisei ca asemenea cazuri exista, se vor generaliza, iar autoritatile in masura nu vor reactiona in mod corespunzator", se arata intr-un comunicat al Avocatului Poporului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si