Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de un bărbat de 36 de ani, din comuna Slivilești, despre faptul că un copil este inconștient, informează Gorjonline.ro.

Citește și: VIDEO- Acuzații. Gravidă lăsată să moară. Fratele gravidei: "A stat până dimineață cu dureri"

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un tânăr de 18 ani, din comuna Slivilești, în timp ce se afla în curtea locuinței de domiciliu, ar fi manevrat autoturismul familiei, moment în care, nu l-ar fi observat

pe fratele său de 1 an și 4 luni și l-ar fi lovit accidental.

Din păcate, copilul nu a mai putut fi salvat

Echipajul medical ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate a fost declarat decesul copilului.

Potrivit News.ro, primarul comunei Slivilești afirmă că micuţul nu a putut fi salvat întrucât ambulanţa trimisă nu avea medic şi dotări corespunzătoare.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Reprezentanţii SAJ susţin că băiatul a fost găsit în stop cardio-respirator şi cu hemoragie, fără ca rudele să precizeze din ce motiv se afla în acea stare, iar manevrele de resuscitare făcute nu au dat rezultat.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, pe data de 11 august.

”Echipajul medical ajuns la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate a fost declarat decesul copilului. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis, vineri, IPJ Gorj.

Acuzații grave după decesul copilului

Potrivit presei locale, primarul localităţii Slivileşti, Sorin Bucurescu, afirmă că ambulanţa care a venit de la Motru era doar cu asistentă şi şofer, iar copilul era în stare gravă. El spune că a sunat personal la 112 pentru a solicita o ambulanţă cu medic şi cu dotări pentru a salva viaţa micuţului, dar i s-a răspuns că nu este niciun medic pe tură. Primarul afirmă că, astfel, copilul a murit în ambulanţă.

"Am sunat personal la 112, am solicitat o ambulanță mai dotată și cu medic și mi-au spus că nu au niciun medic pe tură", spune primarul Sorin Bucurescu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Reprezentanţii SAJ Gorj au transmis, pentru Pandurul.ro, că persoana care a sunat la 112 nu a dat detalii despre starea copilului şi nu a răspuns la întrebările dispecerului, acolo fiind trimis un echipaj B2 de la Motru.

Copilul ar fi fost găsit în stop cardio-respirator, cu hemoragie la nivelul cavităţii bucale, iar manevrele de resuscitare nu au dat rezultat. Reprezentanţii SAU au afirmat că rudele micuţului nu au precizat din ce motiv se afla copilul în acea stare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si