Un băieţel de patru ani din orașul Tighina, Republica Moldova, a ajuns în stare gravă la reanimare după ce a băut produse chimice pentru curățenie.

Citește și: Ce reacție a avut un taximetrist atunci când o femeie l-a rugat să o ducă cu copilul la spital: „Am numai 16 lei”

S-a întâmplat în seara zilei de 14 ianuarie când mama copilului, o femeie în vârstă de 33 de ani, a vrut să-i dea un medicament pentru dureri de burtă, însă i-a dat produs de curățenie.

Cum s-a produs încurcătura

Potrivit presei locale, în urmă cu câteva zile, femeia a pus într-un recipient pentru medicamente produse chimice.

Citește și: Noi detalii în cazul gemenilor care abuzau bebeluși. A fost deschis un nou dosar pentru fiii unui avocat celebru din Timiș

Fără ca să-şi dea seama, ea i-a dat copilului să bea din el, crezând că e pentru burtă. După ce a înțeles că ceva nu este în regulă cu băieţelul său a fugit la vecini după ajutor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Tata și copila, orbiți temporar la spital

Vecinii femeii au chemat de urgență ambulanţa. Copilul a ajuns în stare gravă la spitalul din Tighina cu arsuri ale cavităţii bucale şi ale esofagului.

Acum, starea copilului este în continuare gravă, dar stabilă, informează Publika.md

Fetiță de doi ani, arsură pe cornee la spital

Anchetă la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” după ce o fetiță de doi ani s-ar fi ales cu o arsură pe cornee în urma expunerii la raze ultraviolete. Ministrul Sănătății spune că vor fi trimiși în control și inspectorii sanitari.

Micuța ar fi ajuns la spitalul Victor Gomoiu cu o banală răceală. Aceasta a fost expusă razelor ultraviolete în timp ce aștepta consultul într-un container de triaj. Acolo ar fi stat alături de tatăl ei mai bine de 45 de minute, spune ministrul Sănătății.

Citește și: Modificări pentru accesul în școli

„Am primit o informare din partea conducerii acestei unități, care precizează faptul că într-o cameră în care funcționa o lampă de ultraviolete un adult și un copil au stat timp de 45 de minute”, a explicat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila spune că există o procedură clară în ceea ce privește camerele dotate cu ultraviolete. Ministrul anunță și un control al Inspecției Sanitare în unitatea medicală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si