Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a anunțat, luni,25 iulie, că un copil în vârstă de șapte ani a fost diagnosticat cu botulism. Copilul a fost adus de părinți la spital pentru disfonie, disfagie, ptoză palpebrală,  după ce a consumat o conservă din comerț. 

Băiatul nu a necesitat internare în secția ATI

În urma administrării serului antibotulinic acesta a avut o evoluție bună și va fi externat luni.

Copilul nu a avut nevoie de internare în secția ATI.

De asemenea, în cursul zilei de luni urmează să fie externată și pacienta cu formă gravă de botulism care a fost spitalizată trei săptămâni în ATI.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 25 iulie. Aproape 5.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pacienta, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a fost transferată în data de 27 iunie de la Spitalul Municipal Fălticeni la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu suspiciune de botulism.

Diagnosticul a fost confirmat ulterior de Institutul Cantacuzino din București.

Medicii atrag atenția în privința conservelor

Medicii aveau un prognostic rezervat în cazul femeii după ce la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă care a necesitat ventilație non invazivă.

Citeste si: Toxiinfecţia alimentară: La ce trebuie să fim atenţi în perioada verii?

„Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate, în general cele făcute acasă. Botulismul este o boală infecțioasă gravă,  cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces. Ca și măsură preventivă, aceasta toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 de grade Celsius”, a precizat dr. Dan Teodorovici.

Citeste si: Bilanț coronavirus: Peste 7.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si