Un copil de doar 9 ani din județul Prahova, a ajuns, duminică, în stare gravă, la spitalul județean de urgență din Ploiești din cauza unei petarde care i-a explodat în mână.

Citește și: Primele declarații ale surorii lui Andrei, băiatul de 12 ani găsit mort în fața unui hotel din Austria. Noi detalii ies la iveală despre excursia în care se afla românul

Potrivit primelor informații din presa locală, copilul a suferit arsuri și plăgi la ambele mâini, dar și la nivelul feței.

Medicii au fost nevoiți să-l ducă pe minor în sala de operație, unde i-au fost amputate două degete de la mâna stângă. De asemenea, în urma exploziei, băiatul prahovean are și ochii afectați.

Traumatism ocular și degete amputate pentru copilul care s-a jucat cu petarde

Poliţiştii prahoveni au deschis o anchetă după incidentul din comuna prahoveană Fulga, unde un copil de 9 ani a fost grav rănit în urma exploziei unei petarde. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, George Duţă, a precizat luni că minorul a suferit amputaţie la nivelul a două degete, dar şi un traumatism ocular.

Citește și: Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital din cauza unei petarde, în Iași. A aruncat materialul pirotehnic fix lângă o canistră cu benzină

"La faţa locului au fost găsite şi ridicate fragmente de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili provenienţa articolelor pirotehnice şi legalitatea comercializării şi deţinerii acestora", a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Caz similar în județul Iași

Un caz similar a avut loc în urmă cu o lună în județul Iași. Un copil în vârstă de 11 ani a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani după ce i-a explodat o petardă în față.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Victima prezenta arsuri de gradul I. A fost evaluată și stabilizată, în Compartimentul de Primiri Urgențe, iar apoi a fost transferat la Spitalul de Copii ”Sf.Maria” din Iași.

”Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că un minor, de 11 ani, prezintă leziuni la nivelul feței.Din primele verificări a rezultat faptul că, în dimineața aceleiași zile, minorul ar fi ieșit în curtea locuinței din comuna Vânători și ar fi aprins mai multe petarde, provocându-i leziuni la nivelul feței.Minorul

a fost preluat de un echipaj medical, fiind transportat la spital.În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se stabili cu exactitate întreaga situație de fapt și luarea măsurilor legale care se impun“, conform IPJ Iași.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si