UPDATE- „Direcția de Sănătate Publică Braşov ne-a comunicat decesul unui copil în vârstă de 2 ani. Din informaţiile furnizate, cauza decesului nu a fost infecţia cu virus gripal. Conform procedurii aplicate în fiecare an, informarea privind cazurile de gripă şi eventualele decese, se comunică săptămânal, joia, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, se arată într-o informare transmisă de Ministerul Sănătăţii.

În sezonul 2018-2019, au fost raportate 199 de decese, iar in 2019-2020 s-au raportat 73 de decese, precizează MS, subliniind că acest ultim sezon a fost influențat de măsurile luate la debutul pandemiei

de COVID-19.

Un copil cu vârsta de aproape trei ani a murit, la Spitalul pentru Copii „Sfântul Constantin” din Brașov, în urma unor complicații pulmonare. Oficialii DSP Braşov anunţă că aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Ce probleme de sănătate avea minorul

Copilul a fost dus la Spitalul pentru Copii Braşov în stare gravă, având afectare pulmonară. El a decedat în secţia ATI a spitalului.

Citește și: VIDEO- Un copil de 11 ani a fost spulberat pe o trecere de pietoni din Giurgiu

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Claudia Bularca, a declarat pentru News.ro, că autoritățile aşteaptă rezultatul necropsiei care va stabili cu exactitate cauza decesului.

Citește și: Un bebeluș de două luni a fost găsit mort în casă. O anchetă a fost deschisă în acest caz

Citește și: Cazul copilului de 4 ani din Pitești mort în urma unei anestezii la dentist. Ce a pățit medicul stomatolog

Oficiali ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au declarat, sâmbătă, pentru News.ro că în urma decesului copilului la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Braşov a fost deschis un dosar în cadrul căruia sunt cercetate împrejurările în care a survenit moartea. Deocamdată, dosarul vizează fapta, nu persoane.

Citește și: Un bătrân din județul Timiș a fost împușcat în cap de nepotul său, cu o armă de vânătoare pe care ar fi găsit-o în pădure


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si