Close sidebar
Close sidebar

Copil de un an si o luna din Ialomita, nevaccinat, a murit din cauza rujeolei. Numarul de imbolnaviri a ajuns la 9.900

Un copil de un an si o luna din judetul Ialomita a murit din cauza rujeolei, acesta fiind al 36-lea caz de deces inregistrat in Romania de la debutul epidemiei, anunta news.ro. Potrivit specialistilor, copilul era nevaccinat, iar numarul total de imbolnaviri a ajuns la 9.900.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numarul total de cazuri de rujeola inregistrate in Romania este 9.900.

Un al 36-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil in varsta de un an si o luna, nevaccinat, din judetul Ialomita.

Potrivit specialistilor, in saptamana 13-17 noiembrie, au fost raportate inca de 78 cazuri nou confirmate in zece judete.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Cele mai multe decese, respectiv noua, s-au inregistrat in judetul Timis unde sunt, de altfel, si cele mai multe cazuri confirmate. S-au mai inregistrat sapte decese in Dolj, sase in Arad, trei in Caras-Severin si cate unul in Bihor, Brasov, Cluj, Calarasi, Neamt, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti).

S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete, Tulcea fiind singurul judet fara niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au mai inregistrat in judetele arad si Caras-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI