Trupul neînsuflețit al micuței Ashika Nur Fauziah, numită şi Cika, a fost scos dintr-o casă care s-a surpat, în districtul Cianjur, în apropierea epicentrului cutremurului cu magnitudinea 5,6, în vestul Insulei Java.

„Corpul a fost predat imediat familiei. Familia l-a acceptat şi a îngropat fata”, declară un salvator, Jeksen Kolibu, în vârstă de 28 de ani. ”Familia era zdrobită. Mama s-a aflat printre cei cărora li s-a dat corpul”, a

declarat el.

Citește și: Alertă în Insulele Solomon: două cutremure au provocat avarii la aeroport şi la Ambasada Australiei

Câteva zeci de salvatori au încercat joi să dea la o parte- cu lopeţi, ciocane şi cu mâna goală- dărâmături ale casei în care familia credea că se afla fata la momentul cutremurului.

Părinții și-au înmormântat fiica vineri

Căutările au fost suspendate pe timpul nopții de joi spre vineri şi au fost reluate vineri dimineața.

Fata a fost găsită vineri- sub trei straturi de beton- şi a avut puțin spațiu să respire.

Citește și: 162 de morți și 700 de răniți, în urma unui cutremur puternic. Ce spun autoritățile

Salvatorii i-au acoperit faţa şi au depus corpul într-un sac mortuar sub privirile tatălui, Ahmad Ashikin.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ea a fost înmormântată într-un cimitir vecin, la mai puţin de o oră după aceea.

Mama sa, Imas Masfahitah, în vârstă de 34 de ani, spera joi să-şi găsească fiica.

„Ea se juca afară, iar eu pregăteam masa în bucătărie, atunci când a venit cutremurul. Foarte repede, în două secunde, casa s-a surpat ”, a declarat ea AFP.

Citește și: Cutremur de aproape 7 grade în Indonezia

Miercuri seara a fost găsit în viaţă un băiat în vârstă de şase ani, Azka, care a supraviețuit cutremurului- sub dărâmături- timp de două zile.

Descoperirea copilului a relansat speranța găsirii altor supraviețuitori.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bilanțul cutremurului care a avut loc luni pe Insula Java a crescut de la 272 la 310 morți, a anunțat vineri Agenția națională indoneziană însărcinată cu răspunsul în caz de dezastru.

Printre morți se află numeroși copii, iar alte peste 2.000

de persoane au fost rănite.

În total, 24 de persoane rămân date dispărute în urma seismului, care a cauzat alunecări de teren şi a distrus clădiri în vestul Javei, a anunțat șeful Agenției, Suharyanto, care are, ca mulţi indonezieni, un singur nume.

Citește și: Cutremur puternic în Turcia urmat de 70 de replici: cel puțin 50 de persoane au fost rănite

Indonezia, care se află pe Centura de Foc a Pacificului, este afectată de frecvent atât de cutremure, cât şi de erupții vulcanice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si