Un copil român în vârstă de 12 ani a fost umilit la o școală din Germania după ce profesoara de etică l-a nominalizat ca fiind principalul suspect la o lecție despre furt. Potrivit părinților, profesoara i-ar fi spus băiatului că este cel mai îndreptățit să vorbească despre acest subiect, deoarece românii sunt cunoscuți pentru furt. 

Ce a povestit mama copilului umilit

Incidentul a fost făcut public de mama copilului pe o rețea de socializare.

"Acum va întreb eu dacă este normal ca în clasa 5 la Realschulle Kleinglatbach, elevii sa aibă o asa lecție în clasa? Una peste alta pe al meu tot asa îl cheamă", se arată în dreptul postării.

Citește și: Doi bărbați au căzut de pe o schelă, de la opt metri înălțime. Platforma pe care erau a cedat

Femeia a povestit cum la școală, profesoara de etică a realizat un scenariu de furt și l-a numit ca fiind principal suspect pe elevul român de 12 ani, pe motiv că românii sunt cunoscuți că fură. După ore, copilul a fost expus glumelor răutăcioase ale colegilor.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Doi bărbați au căzut de pe o schelă, de la opt metri înălțime. Platforma pe care erau a cedat

"Această era lecția pe ziua de azi la Etică….În clasa copilului meu sunt 2 români. Al meu și încă unul…. de ce a ales știind că are 2 români această lecție… de ce nu a evitat să vorbească în față atâtor elevi despre români așa??? Țin să menționez că nu s-a mai întâmplat așa ceva, și că sunt mulțumită de Rectorul școlii și de restul profesorilor cu care învață.

Trasă la răspundere trebuie să fie doamna care preda Etică, și care după părerea mea ar trebui să muncească în agricultură de azi începând! Gândiți-vă ca părinți cum m-am simțit când am văzut o așa splendoare de lecție!”, a scris mama băiatului în postarea în comentarii.

Românii sunt revoltați

Ajuns acasă, copilul ar fi întrebat de cel puțin 10 ori:  „Mama, de ce numele meu?? De ce vârsta mea? Și de ce țara mea? Are ceva cu mine doamna??”, a povestit mama copilului, conform Gândul.

Citește și: Un autobuz cu zeci de pasageri a luat foc în mers

În urma orei la care a fost umilit, băiatul a ajuns în ipostaza în care nu își mai dorește să se reîntoarcă la școală. 

După publicarea poveștii pe rețelele de socializate, comunitatea de români din Germania s-a arătat extrem de revoltată, părinții copilului au fost sfătuiți să facă o plângere la superiorii profesorilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: O mămică însărcinată în 5 luni, lovită mortal în cap de o piatră aruncată de un copil

Românca a precizat că formulează o plângere către Inspectoratul școlar în acest sens.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si