O fetiţă în vârstă de 8 ani dintr-un orășel din vestul Germaniei a fost eliberată după ce ar fi fost ținută închisă de mama şi de bunicii ei de când avea mai puţin de un an. Copilul este atât de subdezvoltat fizic, încât urcă scările cu mare greutate, relatează „The Guardian”.

Citește si: Un elev a leșinat și a fost dus cu salvarea la spital, după un conflict cu un coleg de liceu, în Timișoara

Fetiţa, numită „Maria” de presa germană, şi-a petrecut cea mai mare parte a ultimilor șapte ani şi jumătate într-o cameră, încuiată, în casa bunicilor ei din Attendorn, un orășel cu aproximativ 25.000 de locuitori aflat la est de Köln, în vestul Germaniei.

„Probabil că nu a reușit să vadă prea mult din lumea exterioară”, a declarat procurorul Patrick Baron von Grotthuss pentru ziarul local „SauerlandKurier”.

Citește si: Clipele de coșmar pe care le-a trăit o angajată la dispecerat. A auzit strigătul disperat al fiicei sale de 16 ani, victima unui jaf armat

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicii care au examinat fetiţa, după ce a fost eliberată la 23 septembrie, nu au găsit semne de maltratare fizică sau de malnutriție, au precizat autoritățile municipale într-un comunicat. Cu toate acestea, în timpul examinării, ea a spus că nu a văzut niciodată o pădure, nu a fost pe o pajiște şi nu a mers niciodată cu mașina.

De ce a recurs familia la acest gest

Minora poate să vorbească şi să meargă, însă urcă cu greu scările de una singură şi se descurcă greu pe un teren accidentat.

De ce a fost ascunsă fata aproape toată viaţa ei rămâne un mister. Mama şi bunicii ei au refuzat să răspundă atunci când au fost interogați de poliție.

Tatăl fetiței, care se despărțise deja de mamă în momentul nașterii copilului, a declarat pentru „SauerlandKurier” că a găsit la un moment dat un bilet în parbrizul mașinii, când fetiţa avea aproximativ șase luni, prin care era înștiințat de intenția fostei sale partenere de a se muta în Italia cu copilul.

Mama a informat într-adevăr autoritățile locale că s-a mutat în Calabria, în sud-vestul Italiei, la mijlocul anului 2015.

Citește si: O asistentă din Cluj i-a injectat adrenalină unui bebeluș de două luni, când trebuia să îi facă aerosoli

Totuși, tatăl ar fi văzut-o pe mamă şi pe copil de mai multe ori în Attendorn, aşa că în septembrie 2015 a sesizat autoritățile. Bunicii materni ai fetiței au fost chestionați, dar ei au susținut că fiica şi nepoata lor locuiesc în Italia.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Abia în luna iulie a acestui an, autoritățile locale au investigat din nou locul unde se află copilul, după ce un cuplu căsătorit care locuiește în comuna învecinată Lennestadt a informat poliţia că circulă un zvon conform căruia fetiţa, acum în vârstă de opt ani, ar fi fost închisă în tot acest timp în casa bunicilor ei. Şi într-adevăr, poliţia şi asistenții sociali au descoperit că mama şi copila nu au fost niciodată în Italia. S-au făcut percheziții şi au găsit-o pe fetiţă închisă în casa bunicilor ei.

Citește si: Andreea Popescu se pregătește să devină mamă pentru a treia oară. Fosta dansatoare a Deliei va naște o fetiță. ”Sunt riscuri foarte mari”

Procuratura din orașul Siegen o cercetează pe mamă şi pe bunici pentru lipsire de libertate şi maltratare a unui minor. Mama, care are 47 de ani, ar putea primi până la 10 ani de închisoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si