Copila care suferă de hepatită are, de fapt, o boală rară. Această boală rară provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.
Ministerul Sănătății a transmis că fetița este în stare gravă, dar stabilă. Ea urmează să primească un nou ficat.

Citeste si: VIDEO- Ministrul Sănătății a vorbit despre cazul de hepatită acută severă a unui copil din România: „Este o fetiță de doar cinci ani, nu a...”

Fetița suferă de boala Wilson

„Fetiţa este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi. În timpul transportului cu ambulanţa a fost însoţită de un medic specialist ATI de la Spitalul Grigore Alexandrescu", precizează Ministerul Sănătății.

Boala rară de care fata suferă este boala Wilson.

Citeste si: VIDEO- Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România

Alte două cazuri de hepatită în România

Au apărut încă două cazuri suspecte de hepatită de origine necunoscută în România. Un bebeluș de 8 luni și un copil de 10 ani au fost infectați.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: A reapărut rujeola, boala contagioasă pentru copiii nevaccinați

Cei doi copii se află sub supraveghere medicală și sunt așteptate rezultatele analizelor. Minorii nu sunt din București, unde a fost identificat primul caz de hepatită la fetița de 5 ani.

Citeste si:  Hepatita misterioasă se răspândește

"Cazul raportat de România este al unei fetiţe de 5 ani,  internată la un spital de specialitate  în data de 4 aprilie.

Nu a fost detectată nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat."

Citeste si:  Totul despre hepatita care afectează copiii

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si