O minoră, de 12 ani, a murit după ce a testat una dintre provocările cele mai periculoase existente și promovate pe rețeaua de socializare TikTok. Familia fetei este în stare de șoc.

O fetiță de doar 12 ani a murit în Italia, după ce a acceptat provocarea „jocului cu eșarfa”. Acest challenge de pe TikTok presupune ca participanții să își țină respirația cât mai mult, până leșină, pentru a experimenta senzații tari.

Însă mulți dintre jucători au ajuns la spital, sau, mai rău, a survenit decesul.

Citeste si: VIDEO| Moarte suspectă după vaccinare. Cine este femeie decedată?

Moartea a avut loc în Borgofranco di Ivrea, Italia, unde fetița de 12 ani a fost găsită moartă în baia locuinței unde stătea cu părinții ei, cu un cordon de la un halat înfășurat în jurul gâtului.

„Este vina rețelei sociale TikTok pe care o folosesc copiii. Era o copilă fără probleme, chiar ieri vorbisem cu ea despre ce voia să studieze pe viitor, la liceu”, a declarat unchiul fetei pentru presa locală.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Moartea unul militar determină Italia să suspende vaccinările dintr-un lot AstraZeneca

Altă provocare mortală promovată pe TikTok

Antonella, o copilă de 10 ani, a avut același sfârșit în urmă cu doar câteva luni. Fata s-a jucat acest joc, apoi a fost găsită inconștientă de către sora ei mai mică. Părinții fetelor au chemat imediat ajutoare, însă Antonella a murit în drum spre spital, iar medicii nu au mai putit face nimic să o salveze.

„Nu am știut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a declarat tatăl fetiței.

copilă moartă după ce s-a uitat pe tiktok
Aplicația TikTok.[Sursa foto: google]

Oamenii legii au ridicat telefonul copilei și au dechis dosar penal pentru incitare la sinucidere. Urmează să se stabilească dacă cineva a provocat-o pe Antonella spre un astfel de gest sau dacă totul a fost din propria ei inițiativă.

Citeste si: VIDEO- Tânărul actor Ciprian Nemeșiu a fost găsit fără suflare, prăbușit lângă bloc

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Rețelele sociale nu pot deveni o junglă în care este permis orice”, a declarat Licia Ronzulli, președintele Comisiei parlamentare italiene pentru protecția copilului, potrivit france24.com.

Citeste si: O provocare de pe TikTok le-a adus sfârșitul! Două fetițe au murit sufocate

În ceea privește cazul morții celor două copile, reprezentanții aplicației au emis și un comunicat de presă, în care se arată următoarele: „Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si