Băiatul de 7 ani, dispărut cu aproape o lună în urmă într-un sat din apropierea orașului Arad, este căutat în continuare, transmite presa locală. 

Căutarea copilului de 7 ani din localitatea Vânători, a cărui dispariţie a fost sesizată pe 9 ianuarie, continuă cu sprijin din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în judeţul Arad un laborator criminalistic mobil.

Polițiștii din zonă, voluntari și localnici îl caută, zilnic, pe Sebastian Corbei. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad „se continuă căutările”. Iar vremea de afară pare să țină cu cei care încearcă să dea de urma băiatului dispărut încă din 9 ianuarie.

Citeste si: Sebastian este de negăsit. Familia băiatului a fost testată cu detectorul de minciuni

Din informațiile deținute de jurnaliștii de la Aradon.ro, nu se știe însă pentru cât timp va mai fi căutat copilul. Sebastian Corbei a fost căutat zilnic, de la momentul dispariției, de zeci de persoane: polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, voluntari și localnici, pe o raza de zeci de kilometri distanță față de casa familiei.

Până în acest moment, nu a fost găsită nicio urmă. S-a apelat și la elicopterul MAI, și la camerele cu termoviziune ale Poliției de Frontieră Arad, și la câinii de urmă, însă fără niciun rezultat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro

Sebastian a fost căutat și cu elicopterul

IPJ Arad: Vor fi folosiţi câini de urmă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a afirmat că forţe mărite au început căutările minorului.

"De la momentul sesizării dispariţiei copilului, au fost desfăşurate activităţi de cercetare de către poliţişti şi căutari la care au participat efective extinse ale MAI, precum şi voluntari, fiind depuse eforturi constante în vederea depistării minorului. Activităţile de căutare şi scotocire continuă şi la acest moment, precum şi în zilele următoare, fiind angrenate forţe de ordine mărite cu mijloacele tehnice din dotare. Căutările sunt sprijinite de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, cu un laborator criminalistic mobil", a declarat Adina Aconstantinesei, conform Agerpres.

Conform acesteia, vor fi folosiţi câini de urmă aduşi de la Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu, dintre care unul pentru detectare cadavre. În funcţie de condiţiile meteo, zonele extravilane vor fi survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare sprijină activităţile prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei.

Familia lui Sebastian, testată cu detectorul de minciuni

În urma testării familiei lui Sebi cu detectorul de minciuni s-a stabilit faptul că aceștia au spus doar adevărul.

După mai bine de trei săptămâni de la dispariția lui Sebastian nimeni nu a aflat niciun detaliu despre unde s-ar afla acesta, iar oamenii legii continuă să-l caute fără încetare. Până în acest moment nu este luată în considerare o altă variantă decât cea a rătăcirii de către oamenii legii.

Zeci de voluntari de la Rescue 4×4 cu jeep-uri, ATV-uri, motociclete s-au alăturat autorităţilor pentru a-l găsi pe Sebastian. Chiar dacă s-au înălțat și drone, nimeni nu știe absolut nimic despre copil.

Familia micuţului aruncă vina pe cioban. Corbei Sebastian Ionel a dispărut după ce ar fi plecat de la stână. Oamenii legii spun că este cel mai probabil ca micuțul să se fi rătăcit, mama lui Sebastian spune că este imposibil, pentru că micuțul știa perfect zona și că ar fi plecat de la stână pe lumină.

Sebastian a fost luat la lucru de către un cioban

Părinții lui Sebastian cred în continuare că ciobanul ar avea de a face cu dispariția copilului lor.

Citeste si: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”- kfetele.ro

Citeste si: Jacob Lee revine în România! Artistul australian va face show la București și Cluj-Napoca în noiembrie- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini din satelit. Construcția misterioasă apărută lângă podul Kerci din Crimeea- antena3.ro

Astfel, mama lui Sebastian a povestit cum Sebastian se juca pe stradă, atunci când a fost luat de cioban în căruţă, să îl ducă la stână. Acesta și restul copiilor, care erau în căruță, urmau să ajute la construirea unui gard.

Citeste si:  VIDEO| Copilul care a dispărut, acum 7 ani, este de negăsit. Alin nu a mai fost văzut

Primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vânători, Tiberiu Haasz, a vorbit despre ciobanul respectiv. „Un om mai în vârstă a luat 6 copii la un saivan, la lucru. Mai încărcau un balot, munceau, dar îi răsplătea cu bani. Unul dintre copii s-ar fi dus să mănânce fructe de pădure şi a dispărut. Bătrânul s-a întors cu restul de copii acasă. Un om bătrân, n-o fi observat. Peste 50 de persoane participa la căutări. Vine şi elicopter cu termoviziune de la Frontieră, dar este ceaţă mare. Nu se ştie vestimentaţia copilului. Poate să apară hipotermia, că e foarte frig”, declara primarul, atunci când Sebastian a dispărut.

Părinții, convinși că băiatul lor a fost răpit

Părinţii lui Sebi au lansat o ipoteză şocantă. Ei afirmă că sunt siguri că băiatul lor a fost răpit și îi cer celor care au făcut acest lucru să le lase copilul să se întoarcă acasă.

Sebastian a fost văzut ultima dată sâmbătă, 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă satul Vânători. Mama copilului a sunat la 112 sâmbătă, în jurul orei 19:00, pentru a-i anunţa dispariţia, după ce a văzut că băiatul nu se întoarce acasă. Căutările au început sâmbătă seara și au avut loc pe o rază de 20 de kilometri distanţă față de casa familiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si