"S-a constatat moartea cerebrală a pacientului în vârstă de doi ani transferat de la Neamţ. Din punct de vedere medical, nu mai putem spera la nicio îmbunătăţire. Este regretabil, dar după toate eforturile echipei medicale pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Avea fracturi vechi şi noi, necroză pe fesă, contuzii şi echimoze, dar şi contuzie cerebrală şi hemoragie intracerebrală. Părinţii nu îşi pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menţinere a funcţiilor vitale.

Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Citeste si: O adolescentă de 15 ani a fost bătută de două fete într-un parc

Minorul este ținut în viață doar de aparate

Deconectarea de la aparate este posibilă doar prin semnătura mamei sau a unui tutore legal ales de Judecătorie, asta dacă mama va fi decăzută din drepturile părintești.

Copilul de doi ani a fost internat în stare critică la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, în comă de gradul patru. Acesta a fost transferat în noaptea de marți spre miercuri de la Spitalul de Neurochirugie la Spitalul "Sfânta Maria".

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț a anunțat că a fost înregistrat un dosar penal, în urma sesizării polițiștilor din cadrul Decției nr. 14 Urecheni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cei doi părinți sunt cercetați de procurori pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului.

Citeste si: O fetiță româncă de 9 ani a fost agresată de tatăl vitreg, în Italia. Explicațiile uluitoare ale bărbatului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si